фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи за еко кухня

Ако искате да трансформирате своята кухня в екологичен оазис за готвене и хранене, вижте няколко съвета. Екологичната кухня може да се създаде чрез избор на естествени материали, аксесоари и материи. Тя е не само по-здравословна за живеене, но и модерна и изискана.

9 идеи за еко кухня


1. Намалете сметките си за осветление, като замените обикновените крушки с флуоресцентни или светодиодни. Създайте осветлението на пластове, за да контролирате интензивността и яркостта. През деня използвайте естествената светлина през прозорците, като монтирате щори или завеси, които можете да вдигнете, за да влизат лъчите в кухнята.9 идеи за еко кухня
2. Избирайте мебели, създадени от рециклирани материали. Дървесината от стари мебели или използвана за пода може да е в много добро състояние, за да се изхвърли. Някои фирми използват тези стари парчета, за да създадат нови аксесоари с високо качество и еко характер.

3. Според експерти бамбукът е най-подходящ материал за кухнята и за дома. Растението е екологично, расте бързо и се възобновява, което означава, че е много по-добре да избирате аксесоари от бамбук, вместо такива от дървесина. Бамбукът е чудесен материал за изработка на дъски за рязане, плотове, купи и прибори за готвене. Облицовките и настилките от бамбук са практични и хубави.

4. За настилка можете да изберете уютен корк, който е приятен и практичен еко материал. Корковите настилки обикновено са обработени със специален препарат, за да се осигури издръжливост и лесно почистване. Коркът се използва за шумоизолация, той е хипоалергенен и не хваща мухъл. Корковите настилки се монтират чрез плочки и могат да се използват за пода и стените.

5. Изберете за кухненските плотове композитни материали от рециклирано стъкло, което може да се избере в разнообразни разцветки и шарки. Тези плотове са издръжливи и не се цапат лесно.9 идеи за еко кухня

6. Избирайте енергоспестяващи уреди, които са по-скъпи от обикновените, но ще Ви спестят от сметките за енергия. Изпробвайте хладилника си с банкнота – поставете я до вратата и я затворете - ако можете да я извадите лесно, време е да купите нов уред. Избирайте хладилници, при които фризерът е вграден, тъй като по този начин студените струи охлаждат и двете части.

7. Поставете вградени в кухненските шкафове кошчета за смет, като обособите сектори за трите вида отпадъци. Можете да монтирате кошчетата върху вратата на шкафа, за да имате бърз достъп, или да ги закачите върху шкаф на колела, за да ги местите при необходимост.

8. Гответе на конвекторни фурни, които спестяват немалко от енергията за печене. Те готвят по-бързо и разпределят температурата по-равномерно. При варене и пържене на котлон използвайте съдове с капаци, с диаметър не по-малък от този на котлоните, за да не хабите енергията.

9. При избора на материи за кухнята се спрете на такива с органичен произход. Подходящи за завесите, тапицериите и кухненските кърпи са материи като лен, памук и вълна. За почистване на повърхностите можете да използвате кърпи от микрофибър, които попиват течностите и почистват без токсични препарати.


Източник: hgtv.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, еко кухня, полезни съвети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg