фирми продукти
представяме
работа
 
11 бързи проекта за дома - 2

Вижте няколко проекта за освежаване на дома, които не изискват много средства и време. Можете да импровизирате с цветовете и формите, и да създадете акценти за интериорите по свой вкус. Използвайте проектите по свое усмотрение и ги трансформирайте в цветни детайли.

Част първа


7. Нестандартни стенни акценти


 11 бързи проекта за дома - 2

Ако искате цветни детайли за едноцветните стени, но често сменяте аксесоарите в интериорите, създайте тези подвижни панели за стените, които се окачват на желаните сектори. Ако искате да смените акцентите, откачете старите панели и закачете нови. За акцентите използвайте основа от цветна материя с щампи или щамповайте желаните форми с бои за тъкани. Изберете полупрозрачна материя. Върху стените обособете и боядисайте в наситени тонове сектори с ширината на панелите, като добавите няколко сантиметра. Окачете цветните панели за корнизи в горната част на стените, а в долната им част пришийте джобчета за дървените лостове, които да тежат.


8. Изящна арка


 11 бързи проекта за дома - 2

Ако домът Ви е твърде малък, демонтирайте някои от вратите и ги заменете с ефектни завеси. Когато искате уединение, пуснете завесите, а през деня ги захванете настрани с ивици тъкан. В горната част на рамката на вратата можете да монтирате дървен декоративен детайл, който да скрива корнизите на пердетата. Двата панела окачете за корниз и добавете широки ивици материя за завързване на панелите.


9. Масичка за всекидневната стая


 11 бързи проекта за дома - 2

Създайте малка странична масичка за всекидневната стая, като използвате стари аксесоари. За основа използвайте крачетата на стар стол или табуретка. Залепете със силно строително лепило метален поднос, за да оформите плота на масичката. Ако основата е от стол с регулатор на височината, масичката може да се надига до необходимата височина. Ако искате да създадете цветен плот, предварително нанесете върху подноса акценти с бои или залепете декоративна цветна хартия с лепило за декупаж. Можете да нанесете боя и върху основата, за да освежите багрите и да прикриете някои недостатъци.


10. Практични рамки за снимките

 11 бързи проекта за дома - 2

Не изхвърляйте старите и непотребни подложки за хранене, особено ако разполагате с няколко. Подходящи за целта са картонени, хартиени, винилови или сизалови подложки, такива от тъкан или мушама. Изрежете аксесоарите до желаните размери и форми. Изрежете и снимките и ги залепете към повърхностите на цветните аксесоари. Тъй като акцентите не тежат много, закачете ги върху стените с двойнозалепващо тиксо. Така можете да сменяте аксесоарите редовно и да ги местите из дома.


11. Тапетен акцент с боя


 11 бързи проекта за дома - 2

Вместо да си играете да лепите тапетите върху стените, претворете ефекта на винтидж тапети чрез два оттенъка боя. Можете да създадете мотивите върху всички повърхности на стените или да ги оформите само в долната част. Използвайте готов или изрязан от Вас шаблон, за да нанесете втората багра върху основния цвят на стените, като например бяло върху жълто. Използвайте сюнгер и потупващи движения, като създавате неравномерен оттенък за по-релефен ефект. Колкото по-дребни са мотивите, толкова по-силен ще е ефектът, особено ако съчетаете няколко мотива. Можете да поставите по-светъл оттенък върху тъмна основа или да създадете нестандартен ефект с по-тъмни мотиви върху светла основа. Колкото по-пастелни са тоновете, толкова по-нежен ще е ефектът на цветните мотиви, а ярките оттенъци са ефектни, но твърде силни като характер акценти.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
бързи проекти, идеи за дома, интериор, дизайн, декорация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg