фирми продукти
представяме
работа
 
Порцеланов аксесоар за вкусотийки

Ако искате да изненадате гостите си с празнични вкусотии създайте този невероятен аксесоар на три етажа. Поставката можете да използвате за сандвичи или сладкиши по време на купон или празненство. Ако искате да създадете перманентен аксесоар, използвайте порцеланови чаши и чинии, а ако се нуждаете от поставки, които да използвате само за празника, използвайте евтини хартиени или картонени съдове за еднократна употреба.

 Порцеланов аксесоар за вкусотийки


Необходими материали:


* 3 броя хартиени или порцеланови чинийки с три размера
* 2 броя хартиени или порцеланови чаши
* лепило за порцелан или топъл силикон за хартиените съдове
* молив
* по желание: четки за боя и бои за цветни акценти


Инструкции:


1. Измерете и отбележете центъра на всяка чиния, в зависимост от формата й, кръгла или правоъгълна. Върху най-малката чиния, която ще е поставена най-отгоре, отбележете средата върху дъното, а за другите Ви е необходимо да знаете къде е центърът откъм дъното и откъм горната част.

2. Поставете първата чаша с широката част нагоре под чинията. Чашата поставете в средата на средната по размери чиния. Откъм долната част на чинията поставете втората чаша, обърната с тясната част нагоре. Чашата поставете в средата на най-долната чиния.

3. Работете в посока отдолу – нагоре. Използвайте лепило за порцелан или топъл силикон, за да залепите обърнатата чаша към най-долната чиния, като поставите лепилото по ръба на чашата. Изчакайте да стегне.

4. Изравнете средната чиния с долната и нанесете лепило върху горните ръбове на чашата. Залепете чинията към чашата. Изчакайте лепилото да стегне.

5. Поставете лепило по долните ръбове на изправената чаша и я залепете върху средната чиния. Изчакайте лепилото да стегне. Нанесете лепило върху ръба на чашата. Изравнете най-горната чиния със средната и я поставете върху чашата. Изчакайте лепилото върху целия аксесоар да изсъхне напълно, като отчетете времето спрямо етикетите на продуктите. Силиконът ще стегне сравнително бързо, но лепилото за порцелан изисква повече време за съхнене.

6. По желание можете да оформите с боя цветни акценти по ръбовете на чинийките. Оставете боята да изсъхне. Подредете вкусотийките по етажите на аксесоара, като внимавате храната да няма пряк контакт с боите и лепилото. Върху най-горната чиния можете да поставите хартиен детайл.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
порцеланов аксесоар, дизайн, креативен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg