фирми продукти
представяме
работа
 
20 неочаквани употреби на чорапогащниците

Не изхвърляйте старите чорапогащи. Използвайте ги в дома и градината, като ги трансформирате в практични аксесоари. Вижте няколко идеи за употреба на старите чорапогащници, които се каните да изхвърлите.

20 неочаквани употреби на чорапогащниците


1. Прецедете боята преди употреба, като поставите парче чорапогащник в горната част на кутията и изсипете нужната боя през тъканта.

2. Използвайте старите чорапогащи за полиране на мебелите. Направете ги на топки и изтъркайте дървените повърхности. Найлонът е мек абразив и ще премахне нечистотиите.

3. Използвайте чорапогащи, за да завържете растенията в градината към колчетата. Срежете секторите за пръстите и нарежете тъканта на тънки обръчи. Тези ластични аксесоари са чудесни за връзване на домати или фасул.

4. Парчетата от найлонова тъкан излъскват обувките по-добре от гъбичките. Нанесете боята, изчеткайте и излъскайте с кълбо от тъканта.

20 неочаквани употреби на чорапогащниците 5. Съхранявайте луковиците да зимуват в мазето в няколко стари чорапогащника. Материята позволява на въздуха да се движи. Можете да съхранявате някои продукти, например глави лук и картофи, като ги поставите в чист чорапогащник или дълъг чорап три четвърти, завържете възел и поставите друга глава. Окачете чорапогащника на стената на проветриви сектори.

6. Чистете насъбраната мръсотия от щорите и мрежите срещу насекоми, като използвате топка от стара найлонова материя.

7. Ако сте изпуснали дребен предмет на пода и не можете да го намерите, поставете парче чорапогащена тъкан върху накрайника на прахосмукачката и го завържете добре. Минете с нея по пода, за да захванете предмета, който ще се закачи за защитното парче.

8. Ако някоя от детските играчки с пълнеж се е повредила, может еда използвате нарязани на малки парчета чорапогащници, за да създадете пълнеж. Най-добре е да направите парчетата на топки.

9. Ако пътувате и трябва да съберете багажа си на по-малки пакети, използвайте чорапогащи. Навитите на рула дрехи и аксесоари можете да съхранявате в секторите за краката. Багажа можете да завържете с гъвкави ивици от материята, нарязана от чорапогащите по широчина. 20 неочаквани употреби на чорапогащниците

10. Поставете в чорапогащници топчетата срещу насекоми или ароматни потпури за ароматизиране на гардероба. Напълнете сектора за пръстите и завържете на възел, окачете на стената.


11. Съхранявайте старите вестници и списания, като ги навиете на руло и ги завържете с ивици от стара найлонова тъкан.

12. Съхранявайте използваните и почистени четки за бои в парчета от чорапогащници, за да намалите рисковете от замърсяване.

13. Използвайте долните сектори на чорапогащите, за да поставите няколко шепи соли за вана. Така солите могат да се поставят във водата на ваната, без да се разпиляват и да се размиват навсякъде.

14. Събирайте парчетата сапун в стар чорапогащник и ги използвайте за почистване на кухнята или банята.

15. Поставете точилката за тесто в парче чорапогащник, за да не се лепи тестото върху повърхностите й.

20 неочаквани употреби на чорапогащниците 16. За да почиствате натрупалата се нечистотия по високите и труднодостъпни части на дома си, монтирайте чорапогащници с ластици за няколко закачалки, и ги трансформирайте в почистващ инструмент за пространствата. Найлонът създава статично електричество и улавя нечистотиите.

17. За да боядисате тесните процепи на мебелите, изрежете парче от стари чорапогащи и го увийте с ластици за дървена дръжка от сладолед. Потопете импровизираната четка за боя и нанесете боята.

18. Ако използвате шкурка, за да обработвате дървени повърхности, можете да проверите за неравности, като поставите на ръката си парче чорапогащник и минете с ръка по тях. Ако има трески, те ще закачат нишките на найлоновата материя.

19. Поставете парче от тъканта върху дъната на саксиите, за да не се размива почвата при изтичане на водата от растенията.


20. Поставете няколко шепи котешка тоалетна в парче найлонова тъкан и го използвайте за попиване на петна, тъй като абсорбиращите частици на тоалетната попиват течностите.

Източник: rd.com







8 септември 2011 09:55 | неочаквани употреби на чорапогащниците
От: Божо
И още една НЕ по-малко важна идея: Ако ви се скъса ремъка на колата по време на пътуване, Г-н Чорапогащников :) ще ви помогне да се доберете до най-близкото място за ремонт!!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, идеи за градината, полезни съвети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg