фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни акценти: Ефектни акценти с макове

Създайте тези акценти с формата на макове, за да допълните аксесоарите в дома си – декоративни възглавници, завеси, мебели, лампи и прочее – или да използвате като детайл за интериорите. Можете да трансформирате маковете във връзки за завесите във всекидневната стая, в акцент за кухненската маса в трапезарията или като детайл върху възглавниците на пейката в антрето. Можете да използвате ярки оттенъци, за да добавите повече цвят към интериорите. Маковете можете да пришиете към тъканите, да ги захванете с карфици или с безопасна игла.

Лесни акценти:  Ефектни акценти с макове



Вижте още: Декоративни възглавници с макове


Какво Ви е необходимо: ножици, копринен шантунг в два цвята, игла, конец, копчета и аксесоар за окачване.

Коприненият шантунг е груба тъкан, която се оформя лесно. Можете да използвате всякакви твърди материи, които няма да се гънат при оформяне. Необходими са два цвята шантунг, един за венчелистчетата и един за вътрешността на маковете. Копчетата могат да са в бяло, зелено или жълто.


Как да ги направите:

1. Срежете от тъканта правоъгълник с дължина 20-30 сантиметра и ширина 5-10 сантиметра. Добре е за външната част да използвате материя в червено, за да наподобява макове.

2. С игла и конец минете с тропоска по ръба на парчето тъкан, на 6 милиметра от ръба по дължина. Дръпнете конеца, за да наберете тъканта равномерно и да оформите чашка. Пришийте дъното на външната част на мака.

Лесни акценти:  Ефектни акценти с макове

3. Срежете от друг цвят коприна правоъгълник с дължина 15-20 сантиметра и ширина 2.5-5 сантиметра. Дръпнете конците по ръба, за да създадете раздърпан ефект. С игла и конец тропосайте по ръба на детайла и дръпнете конеца, за да нагънете равномерно тъканта. Оформете чашка и зашийте дъното й.

4. С ножици отрежете по ръбовете на голямата розетка парчета, така че да създадете венчелистчетата с ефектна форма.

5. Пришийте в центъра на малката чашка копче и пришийте чашката към вътрешността на основата.

6. Пришийте или залепете маковете към ластик или тъкан, или ги окачете чрез карфици към желаните аксесоари.

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
декорации, акценти, макове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg