фирми продукти
представяме
работа
 
Свежа идея за скрина

Ако искате да трансформирате стария шкаф в цветна и ефектна мебел, опитайте да съчетаете проекти с боя и нестандартни детайли. Вижте как можете да създадете вълшебство от цвят, комбинирано с райета и ефектни акценти, изрисувани с четка. Интересен детайл е съчетанието от рисувани мотиви с дръжки за чекмеджетата с формата на цветчета.

Свежа идея за скрина


Необходими материали:

* два цвята боя, например розово и кораловочервено
* тъмнозелена акрилна боя
* бояджийско тиксо
* четки за боя - голяма за боядисване и малка за рисуване
* шкурка
* мерителна рулетка
* декоративни дръжки за чекмеджета и врати, по две за всяко чекмедже и по една за врата
* лак за дървесина


Инструкции:

1. Почистете шкафа и обработете повърхностите му с шкурка, за да поправите недостатъците по дървесината. Избършете с парцал.

2. Отвинтете дръжките. Ако има неравности по повърхностите, например отвори от винтове или повредени участъци, използвайте смес за дървесина, за да изравните участъците.

3. Боядисайте външната част на скрина и предните панели на чекмеджетата или вратите с кораловочервено. Нанесете два слоя и оставете боята да изсъхне. Не нанасяйте боя по вътрешните ръбове на детайлите, за да не повредите повърхностите при затваряне.

4. Измерете ширината на чекмеджетата и разделете получената стойност на пет. Залепете три парчета бояджийско тиксо, за да обособите две ивици от панелите. Можете да направите и повече ивици, но трябва да ги обособите с по-малка широчина. Нанесете върху повърхностите втората боя, на два слоя, в този проект розово. Оставете боята да позасъхне и отлепете тиксото. Оставете цветовете да изсъхнат напълно.

Свежа идея за скрина


5. Определете как ще разпределите рисуваните детайли и в каква форма. Ако няма да сменяте разположенията на дръжките, детайлите трябва да бъдат създадени спрямо местоположението им. Измерете и отбележете точните размери на листата, за да бъдат те симетрични върху всички чекмеджета, тъй че да не се разминават помежду си.

6. Поставете малки количества розова и зелена боя върху удобна поставка, например опаковка от компактдиск. С малка четка можете да смесите частично тоновете. Изрисувайте листата, като използвате зелената багра, а детайлите добавете с розовия оттенък. Оставете боите да изсъхнат.

7. Лакирайте повърхностите и оставете лака да изсъхне.

8. Завинтете дръжките с формата на цветчета, така че да се получи цялостен дизайн. Ако дръжките са в некоординиращ оттенък, боядисайте ги в желания тон боя и ги монтирайте на шкафа.

Източник: bhg.com







25 март 2013 13:56 | сладко
От: пепита
аз много харесвам такива неща.Браво за идеята
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
скрин, шкаф, идеи за скрин, трансформация на мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg