фирми продукти
представяме
работа
 
Креативни чаши за кафе и чай

Използваме чашите за кафе и чай по няколко пъти на ден, в дома и в офиса, в кухнята и във всекидневната стая. За да превърнем този ритуал в забавен момент, дизайнерите са се погрижили да създадат невероятно разнообразие от чаши за напитки с креативен дизайн и със занимателни закачки. Вижте няколко продукта, които ще Ви накарат да мечтаете за поредната чаша горещо кафе или чай.


1. Чаша срещу законите на гравитацията

Креативни чаши за кафе и чай

Креативни чаши за кафе и чай

Ако се вгледате в чашата отстрани, вероятно ще помислите, че тя стои на ръба си със силата на някаква магия. Всъщност аксесоарът разполага с краче, което пасва на отвор в чинийката. Когато е пълна с течност, чашата стои по стандартен начин върху основата, но когато е празна, тя може да се постави така, сякаш за нея гравитацията не важи.


2. Чаша от кафени зърна

Креативни чаши за кафе и чай

Каква по-подходяща асоциация за чаша горещо кафе от няколко шепи изпечени кафени зърна? Тази идея е създадена от дизайнерите от rctaylorphotography и е изработена с основа от кафява порцеланова чаша, върху която са залепени множество истински кафени зърна.


3. Чаша с цип

Креативни чаши за кафе и чай

Красивите порцеланови аксесоари са създадени с формата на стандартни чаши, но с оформен по ръба "цип". Всъщност детайлът е създаден не само с декоративна цел, но и с практичен замисъл, тъй като за него могат да се захванат пакетчетата с чай, които се запарват в чашите.


4. Чаша за кафе и вкусотии

Креативни чаши за кафе и чай

Креативни чаши за кафе и чай

Ако обичате да пиете кафето си с поничка, чая си с бисквити или да топите курабийки в млякото си, тази чаша е създадена именно с цел да съчетава успешно две функции. В горната част се съхранява течността, а в основата могат да се поставят вкусни неща, за да се съчетаят с напитките.


5. Чаша със заключване

Креативни чаши за кафе и чай

Ако искате да запазите чашата си в офиса или у дома само за себе си, този аксесоар разполага с тапа – запушалка, която можете да държите в себе си, когато не използвате чашата за пиене. Ако някой друг вземе аксесоара, няма да може да пие от него, тъй като напитките ще изтичат от отвора. При нужда поставете запушалката и налейте течностите.


6. Чаша с променящ се цвят

Креативни чаши за кафе и чай

Материалът и оцветителите на този аксесоар създават ефектна трансформация при промяна на температурата. Когато чашата е празна или студена, тя е с бял надпис на тъмен фон, а при наливане на гореща напитка цветовете на основата се изменят. На белия фон на чашата се появява надпис в тъмен тон, който "превключва" чашата.


7. Тънки чаши за кафе и чай

Креативни чаши за кафе и чай

Креативни чаши за кафе и чай

Комбинация между идеите за традиционен дизайн и технология, тези аксесоари пресъздават отношението между модерните технологии и дизайна, както и тенденцията техниката да се стеснява като размери. Доколко тези чаши са практични не е много ясно, но пък ефектът им в интериорите е сигурен.


8. Чаши с усмивка

Креативни чаши за кафе и чай

Креативни чаши за кафе и чай

За да започнете сутринта с усмивка, тези аксесоари са създадени с нестандартна форма. Чашката е с формата на полумесец, а върху чинийката са нарисувани очички, които гледани от правилната позиция и съчетани с чашките, създават формата на усмихнато лице. В чашите можете а налеете кафе, чай или мляко, а до тях да поставите бисквити.


9. Чаша с око

Креативни чаши за кафе и чай

Представете си колко изненадани ще бъдат гостите Ви, на които сте сервирали напитки в тези странни чаши, когато изпият течността и видят на дъното око, втренчило се в тях. Странният замисъл е ефектен, но може да Ви донесе няколко петна от кафе по килима, заради изпуснатата от уплаха чаша.


10. Чаши с крачета

Креативни чаши за кафе и чай

Креативни чаши за кафе и чай

Комбинацията от традиционни по дизайн чаши за чай и керамични пръсти създава тези странни аксесоари. Порцелановите съдове сякаш имат крака, с които се разхождат по масата. Чашите със собствено мнение невинаги могат да се използват за пиене на чай или кафе, но пък са нестандартни акценти за кухненските интериори.


11. Чаша със зъби

Креативни чаши за кафе и чай

Дизайнът на чашата вероятно ще откажат колегите в офиса да крадат Вашия съд за кафе. Можете да пиете от стандартната страна на съда или да оставите течностите да се стичат между "зъбите" по грапавите ръбове.

Източник: demilked.com








Няма коментари


ключови думи
чаши за кафе, интересни идеи, креативни чаши, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg