фирми продукти
представяме
работа
 
11 страхотни трансформации на мебелите - 2

Разкрийте красотата на старите мебели с малко средства и усилия, за да ги трансформирате в свежи аксесоари за дома. Вместо да ги изхвърлите и замените с нови, използвайте боя, детайли и въображение, за да извадите на показ потенциала им. Мебелите можете да използвате със същото предназначение като преди или с нова функция, в зависимост от това от какво се нуждаете в дома си.

Първа част


6. Медиа шкаф като странична масичка

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Здрав като конструкция, но скучен като характер, старият шкаф за телевизор и видео е добра основа за създаване на странична масичка до леглото в спалнята. Колелцата на аксесоара могат да се демонтират, за да се поставят дървени крачета.

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Колелцата са демонтирани, а в долната част на мебела са прикачени дървени крачета, боядисани в бяло. Повърхностите на шкафа са грундирани и боядисани с бяла боя, а рафтчето за видео е трансформирано в рафт за книги. Вратичките на мебела са освежени с декоративна хартия, като детайлите са залепени към дървесината с лепило за декупаж. Поставени са нови дръжки, които допълват дизайна на страничната масичка.


7. Стари детайли от легло като канапе за всекидневната стая

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Старата винтидж рамка за легло не може да се използва по предназначение заради остарелия дизайн, но може да се трансформира в детайли за дивана. Повърхностите трябва да се пребоядисат и да се монтират към нова мебел.

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Двете дъски са сглобени една към друга, а между тях са добавени дървени детайли, за да се създаде рамка за канапе. Детайлите са прикрепени с винтове за дървесина и лепило за дърво. Мебелът е грундиран и боядисан изцяло с бяла боя, а седалката е създадена от дунапрен и тапицерия в ярки багри. Върху задния детайл на канапето са оформени детайли с кабарчета.


8. Тоалетна масичка като работно бюро

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Дълбоките чекмеджета и красиви детайли върху дървената конструкция на мебела го правят чудесен аксесоар за спалнята. Предварително мебелът трябва да се боядиса, а добър подход би било към панелите на шкафовете да се добавят детайли с декупаж.

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Върху мебела са нанесени няколко слоя боя в мек бежов тон, който координира с цветовете в интериора на стаята. Горната част на масичката е демонтирана, за да се използва основата като бюро за работа. Чекмеджетата са демонтирани, а върху предните им панели са залепени парчета декоративна хартия в пастелни оттенъци. Използвани са старите дръжки за шкаф, но предварително върху тях е нанесена боя.


9. Функционална масичка за всекидневната

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Ретро масичка с добра форма и функционален характер, която обаче не е подходяща като дизайн за помещението, в което е поставена. Малко боя и цветна тъкан могат да създадат чудеса с аксесоара.

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Върху всички части на мебела е нанесена бяла боя, а предният панел е демонтиран, за да се използва цялостният потенциал на рафта. Върху горната повърхност е монтирана цветна тъкан, прикрепена към дървесината с такер. Върху тъканта е нанесено лепило за декупаж, за да се запечата декоративния пласт.


10. Стенни акценти от стари подноси за сервиране на напитки

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Старите метални подноси за сервиране на напитки могат да се използват като стенна декорация за антрето или кухнята. Нужни са Ви малко боя и декоративна хартия.

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Над закачалката в антрето облегнете или окачете с винтове желания брой подноси, предварително освежени с боя. Нанесете два слоя бяла или кремава боя върху аксесоарите и я оставете да изсъхне. Изрежете от обикновена или магнитна хартия желаните по форма и цвят фигури. Залепете ги или ги захванете за аксесоарите, и окачете на стената.


11. Свежа масичка за кафе

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Потенциалът на дървената масичка дава възможност за използването й в интериорите, но не в оригиналния й дизайн. Малко боя и въображение са добър подход към визията й.

11  страхотни трансформации на мебелите - 2

Няколко пласта бяла боя трансформират стандартната масичка в красива холна мебел. Страничните панелчета, които играят ролята на крачета, са заменени с два дървени панела с правоъгълна форма. Детайлите са прикачени към основата с винтове. За плота на масичката за кафе е използвана лепенка, но ако желаете да създадете свой собствен акцент, можете да използвате бои в пастелни оттенъци и хартиен или картонен шаблон.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
трансформации на мебели, свежи аксесоари, аксесоари за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg