фирми продукти
представяме
работа
 
Свежи акценти за таванския вентилатор

Ако искате да освежите с цвят скучния тавански вентилатор в бяло, използвайте този лесен за изпълнение проект. Цветът и дизайнът могат да са разнообразни, според Вашия вкус. За проекта можете да използвате шарката, показана на изображението или да свалите от интернет друга шарка. Начинът на изпълнение също зависи от Вас, тъй като можете да използвате както боя, така и самозалепваща се декоративна цветна хартия.

 Свежи акценти за таванския вентилатор


Необходими материали:


* самозалепващ се винил или декоративна хартия
* ножици
* спрей-боя
* отвертка
* бояджийско тиксо
* спрей-лепило


Инструкции:


1. Свалете схемата, показана на изображението и го оразмерете според размерите на перките на таванския вентилатор. Можете да промените ширината на ивиците или да смените редуващите се цветове.

 Свежи акценти за таванския вентилатор

2. Използвайте хартиения шаблон, за да изрежете от самозалепващия се винил зиг-заг ивиците с желаната ширина и с дължина спрямо широчината на перките на вентилатора. Можете да използвате спрей-лепило, за да залепите хартията върху незалепващата страна на винила и да изрежете с ножици или с макетен нож.

 Свежи акценти за таванския вентилатор

3. Използвайте отвертката, за да отвинтите перките от вентилатора. Почистете всички повърхности с парцал и ги подсушете добре. За да залепнат добре винилът и боята, можете да ги изтъркате с памучен тампон, напоен със спирт.

 Свежи акценти за таванския вентилатор

4. Отлепете защитната лепенка на самозалепващия се винил и залепете ивиците върху повърхностите на перките, като ги позиционирате на желаната ширина. Можете да ги залепите по диагонал или перпендикулярно. В края на перките можете да оставите няколко сантиметра толеранс, който ще е оцветен. Секторите, облепени с винил, ще останат неоцветени. Тази стъпка можете да изпълните и без боя, като използвате самозалепваща се декоративна хартия в желаните разцветки, но по този начин шарките няма да са толкова издръжливи и ще се бършат по-трудно.

 Свежи акценти за таванския вентилатор

 Свежи акценти за таванския вентилатор

5. Секторите, които не искате да бъдат оцветявани, например частите за прикрепване, облепете с бояджийско тиксо. Можете да облепите и ръбовете на перките на вентилатора, за да не ги напръскате със спрей-боята.

 Свежи акценти за таванския вентилатор

 Свежи акценти за таванския вентилатор

6. Поставете перките на вентилатора върху стари вестници и напръскайте със спрей-боя в желаната разцветка. Оставете боята да позасъхне и отлепете виниловите ивици от повърхностите, като внимавате да не размажете цветовете. Отлепете бояджийското тиксо. Оставете боята да съхне няколко часа и монтирайте перките върху таванския вентилатор, така че цветните детайли да се виждат от седящите в стаята хора.

 Свежи акценти за таванския вентилатор


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
свежи акценти, декорация, лесен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg