фирми продукти
представяме
работа
 
3 кокетни интериора с отворен дизайн

Съвременните тенденции в интериорния дизайн налагат отворените пространства като начин домът да се трансформира в единно помещение с няколко функции. Така се съчетават няколко помещения, например кухня, всекидневна и трапезария. Разчупеният дизайн на интериорите има много предимства, особено в малките домове, чиито помещения са като кутийки.


1. Естествено очарование


3 кокетни интериора с отворен дизайн

Това жилищно помещение съчетава кухня с трапезария и всекидневна. То е решено в меки цветове, а високите тавани създават усещане за простор в иначе не много голямата стая. Общите тонове и отвореното разпределение създава хармонична връзка между секторите в помещението, като ги отделя визуално, без да ги отграничава.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Кухненският остров е достатъчно просторен, за да се използва от двете страни. От едната той е плот за готвене, а от другата е плот за хранене, обзаведен с бар столове. Включената мивка дава възможност продуктите да се обработват без да се налага да се обикаля кухнята. Издадената част откъм всекидневната осигурява места за сядане за трима човека.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Кухнята е обзаведена семпло и без много детайли, в меки тонове на сиво, бежово и бяло. Кухненските шкафове разполагат с достатъчно място за съхранение на аксесоарите, а вградените панели на уредите създават хармоничен интериор. Г-образната форма на кухнята обособява секторите, без да се нарушава функцията на помещението. Прозорците с щори контролират светлината в помещението, а трите лампи над острова осигуряват светлина по време на работа.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Освен барплота, за хранене може да се използва и кухненската маса със столове, поставена до остъклената врата към градината. Секторът е светъл и просторен, обособен с килимче в тъмнокафяво. Над масата е монтиран ефектен полилей, който е и нестандартен акцент. Високият таван с дървени греди е своеобразен архитектурен детайл в интериорите, който визуално разширява пространствата.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Всекидневната е обособена до камината и осигурява удобно място за сядане. Мекото канапе и двата фотьойла са с тапицерия в меки оттенъци на жълто и зелено, а кафявите тонове балансират наситения характер на детайлите. Не много голямата картина на стената, кошницата с брезови дънери и страничната масичка са ефектни акценти в интериора.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Кръглата масичка за кафе в тъмнокафяво съхранява в долната си част книги и списания, а подовите възглавнички са удобно място за сядане директно върху килима в кафяво.


2. Традиционен интериор

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Огромният кухненски остров е фокусна точка в просторното помещение. Множеството прозорци с щори осигуряват достатъчно светлина в интериорите, за да създадат усещане за простор. До кухненския сектор е оформен кът за хранене с пейка. Високите тавани и детайлите подчертават помещенията, обособени без стени и разделители. Едната страна на кухненския остров може да се използва като място за закуска.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Семплата пейка е удобно място за сядане в кътчето за хранене. Малката масичка и столовете не заемат много пространство в кухненското помещение, но са достатъчни за домакинството. Освен кът за хранене, това е и място за четене, писане на домашните, за работа на лаптоп или за оправяне на сметки.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

В това ограничено пространство всеки сантиметър се използва за нещо. Детайлите са разположени на такова разстояние, че да може да се минава из помещението безпроблемно. Ярко обагрените детайли - картината на стената и килимчето на пода – са ефектен акцент в иначе малкото и решено в неутрални оттенъци помещение.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Малкият прозорец и остъклената врата пропускат естествена светлина в помещението, като го разширяват оптически. Белите шкафове се съчетават много добре в кремавите стени и тъмнокафявия под, кухненски остров и мебели за хранене. Високият дървен бюфет е практичен и функционален детайл за интериорите и отграничава двата сектора.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Встрани от кухнята и къта за хранене се намира всекидневната, която е отделена от градината с остъклена френска врата. Семпли, но функционални, мебелите в помещението са удобни и решени в пастелни тонове на зелено, кафяво, бяло и патладжанено. Кътчето за сядане е допълнено от рустикална масичка за кафе и килимче в кафяво. На фона на пастелните оттенъци, ярките тонове създават акцент.


3. Комфортно и модерно


3 кокетни интериора с отворен дизайн

Светло и просторно, помещението е създадено с вкус към модерното, но и с усет към удобството. Съчетани са неутрални оттенъци на бежовото, снежнобяло и ярки сини тонове в няколко нюанса. Семплото обзавеждане включва Г-образно разпределение в кухнята, много естествена светлина, практични мебели и открити пространства.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

До огромните прозорци е поставена голяма пейка за сядане с много меки възглавнички. Тя е чудесно място за четене и отмора. Голямата дървена маса и столове са предназначени за хранене, но могат да се използват и за писане на домашните и работа от вкъщи. Дървената настилка е оставена почти непокрита, като върху пода е добавено само малко килимче.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Частичната стена между кухнята с трапезария и всекидневната обособява пространствата, но не ги разделя. Освен това стената се използва за вграждане на кухненски шкафове и камина, която е двустранна. Секторът с шкафове може да се трансформира в бюфет за сервиране на напитки, без да се налага да се ходи до кухненския сектор.

3 кокетни интериора с отворен дизайн

Всекидневната е обзаведена в по-тъмни оттенъци и е допълнена с мек килим в светлосиво. Частичната стена помещава двустранната камина и шкаф за книги, на мястото за кухненските шкафове откъм кухнята с трапезария.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
кокетен интериор, отворен дизайн, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg