фирми продукти
представяме
работа
 
Бърза мозайка от речни камъчета

Ако искате да създадете лесна и бърза мозайка за двора, градината или входа на своя дом или вила, вижте този проект. С него можете да оформите сектор с желаните размери и да развихрите въображението си, създавайки релефни мозайки от речни камъчета. С този проект можете да обособите секторите в двора или да създадете пътечка към входната врата.

Бърза мозайка от  речни камъчета


Какво ще Ви е необходимо: речни камъчета с разнообразни размери; пясък, вода, дървен или гумен чук; нивелир; маркуч, гъба.


Как да ги направите:


1. Сортирайте камъчетата по размери и форма, като обърнете особено внимание на овалните камъчета. Ако не можете да оформите дизайна в процеса на работа, очертайте предварително груб чертеж.

Бърза мозайка от  речни камъчета

2. Оградете бетоновата основа с каменни блокове и изсипете в сектора за мозайката мокър пясък. Подредете няколко овални камъчета настрани и ги изравнете върху основата от пясък. Обработете ги с чука, за да ги застопорите.

Бърза мозайка от  речни камъчета

3. Използвайте нивелир, за да тествате дали мозайката се оформя като равна. Пясъчната основа трябва да поеме разликата в размерите между камъчетата, като те трябва да потънат в нея. Проверявайте нивата спрямо това на ограждението.

Бърза мозайка от  речни камъчета

4. Продължете да поставяте мозайката от камъчета в желания дизайн, като оформяте различни по размер ивици от детайли. Добавяйте мокър пясък като основа на детайлите и ги обработвайте с чук. Ако желаете, можете да допълните дизайна с няколко детайла с нестандартна форма и краска.

Бърза мозайка от  речни камъчета

5. Докато пясъкът е още влажен, дообработете мозайката с чука. Ако искате детайлите да са още по-стабилни, предварително смесете пясъка с малко суха циментова смес, като работите на сектори – не забравяйте да поставите ръкавици.

Бърза мозайка от  речни камъчета

6. Премахнете остатъците от пясък с малка метла и напръскайте мозайката с маркуч, като монтирате накрайник със спрей.

Бърза мозайка от  речни камъчета

7. Оставете пясъка да стегне за няколко часа. Поръсете мокър пясък върху мозайката и разнесете с четка, за да запълните фугите между детайлите.

Бърза мозайка от  речни камъчета

8. С гъбка намокрете мозайката и почистете камъчетата. Със спрей с вода мокрете екстериорната мозайка всеки ден поне за пет дена, за да може основата да стегне добре. За да не я повредите, не стъпвайте върху сектора, който сте обработили поне за седмица. Ако през тези дни вали дъжд, поставете парче найлон, за да не се отмие пясъкът в горните пластове на мозайката.

Бърза мозайка от  речни камъчета


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за градината, бърза мозайка, лесен проект, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg