фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни детайли за градинската пътека

За да създадете ефектна пътека за двора или градината си, можете да използвате парчета от ярко обагрена керамична мозайка, които да съчетаете върху кръгли детайли. Можете да направите нужния брой детайли за стъпване, за да създадете пътечка. За мозайката можете да използвате стари повредени чинии или парчета от керамични съдове. Недостатък на пътеката е, че при намокряне и заледяване повърхността може да е рискована за стъпване, тъй като се плъзга. Можете да нанесете грапав слой от безцветна боя, смесена с фин пясък.

 Декоративни детайли за градинската пътека


За да изработите детайлите, трябва да начупите на парчета няколко цветни керамични аксесоара. За да ги натрошите лесно и безопасно, увийте аксесоарите в кърпа и ги начупете с чук. Пипайте ги внимателно, за да не се порежете, тъй като ръбовете са остри. Можете да добавите детайли, като камъчета, мидени черупки, мъниста, цветно стъкло и прочее.


Необходими материали:


* предварително оформени и стегнати кръгли камъни за стъпване – вижте тук как да ги направите
* парчета цветни керамични съдове
* суха смес хоросан
* циментов разтвор
* шпатула с двойна функция, гумена и назъбена
* чук и парцал – за натрошаване на керамичните аксесоари
* предпазни очила и гумени ръкавици
* кофа с вода и гъба


Инструкции:



1. Потопете готовите камъни за стъпване в кофа с вода, за да ги намокрите. Разбъркайте хоросана в кофа и го разнесете върху повърхностите на циментовите детайли с назъбената част на шпатула.

 Декоративни детайли за градинската пътека


2. Подредете парчетата по желания начин върху хоросана. Ако парчетата са с неравна основа, нанесете по-дебел пласт от сместа. Добавете допълнителни детайли, като изравните пласта. Оставете фуги между детайлите, като се стремите те да не са твърде големи. С мокра гъба почистете хоросана от повърхностите на керамичните парченца и оставете да стегне за денонощие.

 Декоративни детайли за градинската пътека


3. Разбъркайте сместа за фугиране и я нанесете с шпатула върху аксесоарите. Запълнете фугите между парченцата и почистете материала от повърхностите на керамиката. Обработете и страничните ръбове на аксесоарите.

 Декоративни детайли за градинската пътека


4. С мокра гъба почистете фугиращата циментова смес от повърхностите на керамичните акценти. Оставете да стегне за 2-3 дена. Ако искате да нанесете грапав пласт, смесете безцветна боя с малко фин пясък. Поставете аксесоарите в двора като пътека и внимавайте като стъпвате върху мокрите детайли.

 Декоративни детайли за градинската пътека


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декоративни детайли, градини, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg