фирми продукти
представяме
работа
 
Оазис на остров Сейнт Бартс

Карибският остров Сейнт Бартс е един от най-красивите острови в света, известен с белите си плажове, кристално чисти води и спиращи дъха лагуни. Той е луксозна дестинация за много богати и известни хора от цял свят. Архитектите Чарлс Гуотми и Канг Чанг са наети да създадат тази модерна вила на хълмовете на Сейнт Бартс. Тя се състои от няколко снежнобели сгради с красива панорама към Атлантика.

 Оазис на остров Сейнт Бартс


* Жива ограда от плумерия и бугенвилия обточват границите на откритата тераса на една от сградите. Терасата се намира нависоко и открива гледка към океана. Ландшафтният дизайн е дело на Питър Уолкър. Ярките тонове на растенията контрастират на искрящо белите фасади на сградите.

 Оазис на остров Сейнт Бартс


* Подредени върху хълмовете на острова снежнобелите сгради са с не особено големи размери, като всяка от тях има собствена функция. Към едната сграда – павилион е създаден басейн с шезлонги, заобиколен от тропически палми.

 Оазис на остров Сейнт Бартс


* Бялата мазилка на фасадите на сградите контрастира с цинковите повърхности на покривите, оформени с прави линии. Между павилионите са оформени пътеки и частични огради. Полуотвореният дизайн на сградите позволява да се създадат практични кътчета за отмора, без да се прави компромис с уединението на собствениците на вилата.

 Оазис на остров Сейнт Бартс


* В общото помещение в един от павилионите са оформени трапезарията и всекидневната. Кътът за хранене е създаден до огромния прозорец и се състои от дълга маса и столове. Всекидневното помещение е обзаведено с ъглов диван в бяло и огромна масичка за кафе, допълнени от няколко модерни като дизайн фотьойли. Обзавеждането на общото помещение е минималистично, без много детайли и аксесоари. Тъй като стаята е доста просторна, на тавана са монтирани няколко вентилатора, които раздвижват въздуха в стаята.

 Оазис на остров Сейнт Бартс


* Кухненски кът с маса и столове за хранене, обособен до стените на огромната стая, осигурява спокойно пространство за закуска, обяд и вечеря на закрито. Масата е от дървесина и метал, а столовете са създадени от кожа, вплетена в стоманена основа.

 Оазис на остров Сейнт Бартс


* Дълъг кухненски остров изпълнява функцията на барплот с високи столове. Вграденият огромен хладилник и стенните шкафове заемат не много голям сектор на стените. Кухненските шкафове са създадени от дървесина и стоманени плотове. За вечерите на открито до сградата е обособена екстериорна кухня с барбекю.

 Оазис на остров Сейнт Бартс


* В сградата за гости обзавеждането е създадено основно от дървесина, а цветовете са меки и ненатрапчиви. С дървесина са облицовани подът и част от стените, а дървеното легло е отделено от къта за къпане с частична стена, облицована с дървена ламперия.

 Оазис на остров Сейнт Бартс


* Офисът е просторен и с меки извивки. Семплото работно бюро е от местна дървесина, а стенните рафтове са поставени спрямо извивките на стените.

 Оазис на остров Сейнт Бартс


* Основната спалня е решена в естествени тонове и материали, основно дървесина. Тъканите са високо качество, чак до кашмиреното одеяло върху леглото. Просторната стая е обзаведена семпло, без твърде много детайли и аксесоари.

 Оазис на остров Сейнт Бартс

Огромните прозорци в спалнята осигуряват много светлина. Завесите и щорите не са необходими, тъй като уединението е осигурено от стръмните хълмове към океанския бряг на острова.

 Оазис на остров Сейнт Бартс

Гледката от помещението е истинско предизвикателство, тъй като разкрива широка панорама към океана и към хоризонта.

 Оазис на остров Сейнт Бартс


Източник: architecturaldigest.com







12 октомври 2011 12:58 | качество
От: мира
А дакажете нещо за качеството на строителството?
12 октомври 2011 12:01 | Нема такова животно!
От: Емма
Свиквайте, че животът е несправедлив и няма да се подтискате, а само ще се наслаждавате на красотите виртуално и ще си свиркате.....
12 октомври 2011 09:25 | !!!
От: Ал Данкова
Ъъъъъъъъъъ, ............., хлъц!
11 октомври 2011 16:23 | Еха!
От: Майкаси
Това е направо нечовешко, не знам защо ни показват тези неща! Хем да цвичиш от възторг, хем да се потиснеш съвсем.....
11 октомври 2011 14:49 | ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХ!!!!!!!!!!
От: Nevena
Боже, искам да съм там!!!!!!!!
10 октомври 2011 15:09 | Мечта
От: Verginia
Господи, каква красота! Невероятно, просто съвършенство!
1 ]
6 резултата в 1 страница


ключови думи
архитектура, модерна вила, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg