фирми продукти
представяме
работа
 
8 идеи за функционална кухня

Кухнята е основно помещение в дома, в което искаме да съберем всякакви вещи, за които невинаги има достатъчно пространство. Вижте няколко практични идеи за по-функционална кухня.

Вижте още: 7 съвета за по-подредена кухня

1. Вертикално съхранение

 8 идеи за функционална кухня

Използвайте метални аксесоари за окачване на стената на кухнята, за да съхранявате вещите. Металните лостове и детайли се монтират на желаните от Вас места, а вещите се окачват чрез метални куки или магнитни съдове. По този начин можете да съхранявате прибори за готвене, чаши, кухненски кърпи, подправки, дори саксии със зеленина.


2. Многофункционален кухненски остров


 8 идеи за функционална кухня

Дори кухнята да не е много просторна, кухненският остров е функционално решение. Той може да изпълнява ролята на кухненски плот за готвене и на барплот за хранене. Допълнителните чекмеджета и рафтове улесняват готвенето и достъпа до необходимите продукти и подправки. Ако в острова се вгради мивка, това улеснява допълнително работата.


3. Скрити от погледите

 8 идеи за функционална кухня

Скрити от погледите, но на лесно достъпно място, вещите в кухнята, които се използват по-рядко, могат да се съхраняват върху подвижни рафтове. Вградените системи за кухненските шкафове са оформени така, че да използват почти изцяло пространството в шкафовете, но без да се налага да търсите вещите из шкафа.


4. Вградени котлони

 8 идеи за функционална кухня

Когато мястото за готвене е ограничено откъм пространство, можете да монтирате стъклокерамичен плот. Той е компактен и практичен, чудесно решение за модерните кухни.


5. Съхранение на подправките


 8 идеи за функционална кухня

Подправките и продуктите в кухнята са вероятно най-основната част от вещите, на които трябва да намерите подходящ кът. Поставени в пакети, бурканчета и шишета, те могат да се съхраняват в разнообразни органайзери и поставки, например аксесоари за чекмеджета, въртящи се рафтове и монтирани на вратите на шкафовете метални поставки. Подправките и сухите ингредиенти могат да се поставят в буркани с прозрачни сектори, за да се контролира съдържанието и количеството на продуктите.


6. Дизайн с хармония

 8 идеи за функционална кухня

За да изглежда кухнята спретната трябва да създадете хармоничен дизайн. Заложете на вградените уреди, с панели, които са част от дизайна на кухненските шкафове. Така няма да сее налага да правите компромис с функционалността за сметка на дизайна.


7. Иновационно осветление

 8 идеи за функционална кухня

Осветлението в кухнята е от важно значение за нейната функционалност. То трябва да е концентрирано на основните места, на които се извършват дейностите в стаята. За да се спести енергия, а и за да изглежда интериорът по-изискан, вградете луни върху горните кухненски шкафове и монтирайте лампа над масата за хранене и кухненския остров. За да не се налага да поставяте мощно осветление, можете да се възползвате от иновативните енергоспестяващи системи, които се монтират вътре в чекмеджетата и се активизират при отваряне на шкафа.


8. Компактен кът за готвене

 8 идеи за функционална кухня

Вградените плотове с три газови котлона спестяват място и дават възможност да създадете кът за готвене дори в най-ограничената откъм пространство кухня.


Източник: hgtv.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, функционална кухня, аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg