фирми продукти
представяме
работа
 
9 въпроса при закупуване на пералня

При закупуването на нова перална машина трябва да се съобразите с няколко фактора, за да направите внимателно избора на уред, който да пасва на Вашите нужди. Според специалистите има няколко въпроса, на които трябва да си отговорите, преди да закупите перална машина за своя дом. Чрез отговорите можете да прецените как да вложите парите си за тази дългосрочна инвестиция, за да не се окаже, че уредът не отговаря на Вашите изисквания и нужди.

 9 въпроса при закупуване на пералня


1. Отговаря ли пералната машина на Вашите нужди?

Помислете за типа и размерите на прането, което генерира домакинството, за да създадете представа за начина на живот, който водите. Ако не харесвате да перете на ръка деликатните тъкани, обмислете възможностите да закупите перална машина с цикъл за деликатно пране. Ако пък перете спалното бельо много често и се интересувате от борба с алергените в тъканите, закупете машина с по-голям капацитет, за да събира всички части. Ако пък перете сравнително рядко, изберете пералня с опция за половин пълнене, за да не се налага да чакате да се напълни догоре с дрехи.


 9 въпроса при закупуване на пералня2. Колко голяма трябва да бъде пералнята?
Размерите се отнасят основно до това как ще я внедрите в дома си. Има обаче значение и капацитетът на пералнята. Размерите на барабана определя колко дрехи можете да поберете за едно изпиране. Това обикновено има отношение и за цената на машината. Общо казано, капацитет от 0.099 кубични метра се равнява на 24 броя големи тениски, като тази машина обикновено не може да побере по-големи вещи. Капацитет от 0.11 кубични метра може да побере 34 броя големи тениски, както и не много голям юрган; а капацитет 0.13 кубични метра побира 44 броя тениски или голям юрган. Ако пък е въпрос на размери на уреда, то трябва да се съобразите с пространството в стаята, в която ще го държите. Има възможности да закупите перална машина и сушилня, които да се поставят една върху друга.


3. Какви възможности трябва да има уредът?
Стандартните машини за пране обикновено имат опция за нормален цикъл, цикъл за бели дрехи, за замърсени и деликатни тъкани. Допълнителните възможности са изпиране на маратонки, непълно зареждане, кратък цикъл и прочее. Преценете имате ли необходимост от по-скъп уред с възможности за контрол на температурата и силата на въртене.


4. Пералнята спестява ли консумативи?
Макар и по-скъпи, енергоспестяващите уреди дават възможност за спестяване на средства в дългосрочна перспектива. Това е отнася с особена сила за домакинства, в които машината се използва често. Машините за пране с енергиен клас А спестяват енергия и вода, и намаляват сметките за консумативи.


 9 въпроса при закупуване на пералня5. Лесна ли е за употреба?
За някои хора употребата на перални с предно зареждане е по-лесна от тези с горно зареждане. За други те са по-удобни заради достъпа откъм горната част на уреда. Преди да закупите машината за изпиране, проверете колко е дълбока и дали достигате дъното й. Ако предпочитате машини с повече електроника, изберете такава с LCD дисплей, а ако предпочитате старомодните перални с ръчна настройка, не се опитвайте да надскачате опита си, с риск да изхабите сума ти нерви в опити да разучите електрониката в машината.


6. Тихо ли работи пералнята?
Ако работите в помещението, в което стои пералнята или в съседната стая, шумът от машината вероятно ще Ви безпокои при всяко пускане на пране. Затова изберете машина с по-безшумна работа, които са снабдени с изолация и аксесоари, които поемат част от вибрациите на центрофугата.


закупуване пералня7. Има ли уредът опция за работа с пара?
Уредите с пара включват тази възможност по време на специфичните цикли, за да премахнат упорити петна и гънки, неприятни миризми и алергени от тъканите. Тези машини обикновено са по-скъпи, но спестяват средства от гладене и препарати, както и от енергия.


8. В какви разцветки се продава?
Ако сте оборудвали кухнята си с модерни детайли и искате да съчетаете новозакупената машина за пране с кухненските аксесоари, можете да закупите уред с определен цвят на панела. Макар че бялото е стандартна опция, някои машини се продават в сиво, зелено или пък червено. Можете да добавите допълнителен цветен панел или стикери, които се залепват върху панелите на пералнята.


9. Какво е общото мнение за марката?
Преди да закупите дадена перална машина, сравнете цената с марката на машината. Поинтересувайте се за мненията за конкретната марка, от хора, които вече са я ползвали. Можете да очаквате противоречиви мнения за всяка марка, но като общо можете да създадете някаква представа. Чрез мненията можете да разберете какви са недостатъците на машината и какви проблеми можете да очаквате, закупувайки я.

Източник: managemylife.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, практични съвети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg