фирми продукти
представяме
работа
 
5 морски проекта за дома

Независимо от сезона, можете да превърнете лятото в постоянен гост на своя дом, чрез тези лесни за направа морски аксесоари. Можете да ги създадете с подръчни средства и малко средства, като добавите предмети, събирани по време на лятната ваканция – миди, раковини, охлюви и прочее. Развихрете своето въображение и креативност, и създайте красота на своя дом.


1. Морска рамка


5 морски проекта за дома

Превърнете обикновената рамка за картини и изображения в лятна феерия, като облепите периферията ѝ с малки морски охлюви и миди. Добре е да подберете детайлите със сходни размери и форма, за да създадете визуална симетрия, но можете да използвате и разнообразни предмети, за да подсилите индивидуалния дизайн на аксесоара. Нанесете лепило по сектори и захванете детайлите, като ги подреждате така, че да не остават пукнатини. Тях можете да запълните с фин пясък, смесен с малко лепило. Можете да добавите дървени мъниста за повече цвят.


2. Морски плаж в шише

5 морски проекта за дома

Използвайте обикновено стъклено шише с широк отвор, например от прясно мляко, за да създадете миниатюрен детайл на морския бряг. Необходими са Ви стъклено шише с капачка, перманентен маркер, пясък, морски детайли и лепило. Почистете добре бутилката и я оставете да изсъхне. Изсипете в нея достатъчно пясък, поставете я настрани и подредете детайлите, като ги аранжирате с тънко бамбуково шишче. Затворете капачката и залепете върху нея няколко мидички и охлюва. Върху шишето можете да добавите надпис с маркер, като изпишете послание.


3. Морски декоративни свещи

5 морски проекта за дома

Превърнете събраните морски рапани и мидени черупки в красиви декоративни свещи. Почистете добре раковините и ги подсушете. Разтопете малко парафин и го излейте във вътрешността им, като поставите в парафина по едно фитилче с метална основа. Задръжте фитилчетата, докато парафинът стегне и подредете детайлите в широк съд. Можете да добавите морски звезди, охлюви, пясък, камъчета и водорасли. Не забравяйте да не оставяте пламъците без надзор, дори да сте аранжирали детайлите върху огнеупорна основа.


4. Морски пясък в буркан


5 морски проекта за дома

Използвайте няколко малки бурканчета, за да създадете поставки за декоративни свещи за екстериора. Използвайте тънка тел, за да захванете здраво гърлата на стъклените съдове и оформете кукичка за окачване. Напълнете бурканите с фин пясък, цветен или стандартен, и поставете във всеки съд по една обикновена домакинска декоративна свещ. Можете да допълните аксесоарите, като залепите стъклени мъниста от вътрешната им страна.


5. Морско огледало


5 морски проекта за дома

Дори обикновеното огледало ще се трансформира в свеж аксесоар за Вашия дом, ако добавите по периферията му мидени раковини. Ако огледалото е с рамка, залепете детайлите по желания начин и изчакайте лепилото да изсъхне, преди да окачите. Можете да залепите раковините и директно върху аксесоара, като добавите морски охлюви.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
морски проекти, идеи за дома, аксесоари, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg