фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни проекти с подръчни материали

Ще се учудите колко много проекти можете да създадете с подръчни материали и аксесоари, които вече не използвате по предназначение за своя дом. Старите кухненски кърпи, калъфки за възглавници и подложки за съдовете могат да се превърнат в практични акценти за помещенията.


Проекти с кухненски кърпи

Лесни проекти с подръчни материали

Използвайте старите кухненски кърпи, за да сътворите нестандартни аксесоари за салфетките за хранене или за мебелите в своя дом. Нарежете ивици от материята и добавете детайли. Можете да използвате няколко детайла, за да създадете по-големи акценти. Изберете аксесоари с цветни мотиви и свежи цветове. Ако пък материята е скъсана, изрежете повредените участъци и използвайте здравите тъкани. Използвайте подръчни материали, за да развихрите въображението си.


Аксесоар за салфетките за хранене


Лесни проекти с подръчни материали

Използвайте детайлите по кухненските кърпи в своя полза, като ги изрежете и пришиете в аксесоари за кухненската маса. Ако аксесоарите разполагат с кант, можете да го използвате. Срежете няколко ивици от тъканта и ги пришийте една към друга. Можете да добавите ластик. Залепете отстрани сатенена панделка в ярки тонове. С този аксесоар захванете салфетките и приборите за хранене.


Завески за мебелите

Лесни проекти с подръчни материали

Монтирайте върху желаната мебел – шкаф, мивка, масичка - корниз и окачете панелите, ушити от парчетата кухненски кърпи. Пришийте в горната част на завесите детайл за окачване и леко ги наберете върху основата.


Тапицерия за стола

Лесни проекти с подръчни материали

Освежете дизайна на старите мебели с парчета от стари кухненски кърпи в ярки оттенъци. Демонтирайте седалката и я тапицирайте с материята, като използвате за монтирането такер. Захванете тъканта от долната страна на седалката и монтирайте върху конструкцията на мебела. За този проект можете да използвате и стара калъфка или завеси.


Проекти с калъфки


Лесни проекти с подръчни материали

Старите калъфки за възглавници могат да се използват за създаването на практични аксесоари за дома. Ако изберете тъкани с ярки цветове можете да създадете ефектни цветни акценти за помещенията.


Дъска за бележки

Лесни проекти с подръчни материали

Поставете върху рамка за картини или върху закупена дъска за съобщения парчета от тъканта, като я изпънете хубаво. Захванете с такер и скрийте ръбовете с ярко оцветена панделка. Добре е под тъканта да поставите коркова дъска, за да захващате на нея с кабари бележките.


Абажур за лампата

Лесни проекти с подръчни материали

Стандартните абажури можете да акцентирате с цветна материя. Ушийте детайлите от стари калъфки – нарежете ги на ивици по няколко сантиметра и ги завържете в предната част на абажура – за да създадете цветни аксесоари. Завържете всеки детайл така, че да не се вижда много от повърхността на абажурите.


Детайл за банята

Лесни проекти с подръчни материали

Използвайте плетени кошници като аксесоар за хавлиените кърпи в банята. Поставете парче от изрязаната от калъфките от възглавници материи върху кошниците, така че да обхванете ръбовете. Ъглите завържете и подредете в аксесоарите навитите на руло кърпи. Поставете плетените кошници върху рафтове или върху плота на мивката в банята.


Проекти с подложки за хранене

Лесни проекти с подръчни материали

Разноцветните подложки за хранене, които вече не използвате, можете да превърнете в практични детайли за своя дом. Можете да изберете аксесоари от няколко разцветки или да нарежете парчета от скъсаните материи.


Декоративни възглавници


Лесни проекти с подръчни материали

Съчетайте аксесоарите така, че да създадете малки декоративни възглавници за всекидневната стая. Пришийте два аксесоара по ръбовете и добавете пълнеж. За разкош можете да пришиете няколко копчета в предната част на всеки аксесоар.


Акцент за кухненската маса

Лесни проекти с подръчни материали

Ако разполагате с няколко здрави като тъкан аксесоара, зашийте ги по ръбовете, за да оформите дълга ивица за масата за хранене. Цветният акцент е подходящ за маси от дървесина, чиито повърхности не искате да скривате изцяло. Поставете акцента по дължина на мебела, а по ръбовете залепете цветни панделки.


Източник: familycircle.com







Няма коментари


ключови думи
аксесоари, лесни проекти, идеи за дома, декорации

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg