фирми продукти
представяме
работа
 
Филцов аксесоар, имитация на сухи цветя

Вероятно сте виждали цветни комбинации за интериорите, включващи семплите топчести цветове на краспедията. Тя е сравнително ново за цветарите растение, внесено от Австралия, което притежава ефектни цветове под формата на топчета, обагрени в жълто и оранжево. Именно този ефект се пресъздава чрез обикновена цветна вълна. Проектът не изисква много средства и усилия, и Ви осигурява нестандартни и трайни акценти за Вашите интериори.

Филцов аксесоар, имитация на сухи цветя

Необходими материали:

* непредена вълна, обагрена в оранжево – можете да я купите от магазините за прежда
* купа с гореща вода – температурата на водата трябва да е достатъчно висока, но не толкова, че да се опарите
* купа със студена вода – към нея можете да добавите няколко кубчета лед, като целта е водата в двете купи да е с голяма разлика
* течен сапун
* тел
* зелена тъкан

Филцов аксесоар, имитация на сухи цветя

Телта и зелената тъкан са основните части на стеблата на изкуствената краспедия. Срежете парче тел и го обвийте с тъканта, като стягате добре. Залепете двата ѝ края. Можете да закупите готови цветарски стебла от цветарските магазини, за да избегнете тази стъпка.

Инструкции:

1. Процесът на направа на всяка топка отнема едва няколко минутки. Първо откъснете от вълната парче с дължина десетина сантиметра. Не режете вълната, а я накъсайте. При обработката материалът се свива, затова можете да направите първия детайл като тест.

Филцов аксесоар, имитация на сухи цветя

2. Капнете малко от течния сапун или препарат за миене на съдове върху парчето вълна или върху ръката си. Без да мокрите вълната я натъркайте със сапуна.

Филцов аксесоар, имитация на сухи цветя

3. Оформете грубо топката като памучен тампон. Потопете я в гореща вода, така че да напоите вълната, без да тече вода от нея. Внимателно извадете топката от водата.

Филцов аксесоар, имитация на сухи цветя

4. С лек натиск оформете топче и разпенете течния сапун или препарата за съдове. Не изцеждайте и не стискайте материала. Потопете топчето в студена вода, за да се напои добре. Продължете да оформяте формата му с ръце. Отново потопете топчето в гореща вода, после оформете и потопете в студена вода.

Филцов аксесоар, имитация на сухи цветя

Повторете процедурата няколко пъти. Промяната в температурата действа на нишките на вълната, за да я превърне във филц. По този начин премахвате и остатъците от сапуна.

Филцов аксесоар, имитация на сухи цветя

5. С всеки цикъл на обработка топчето се свива и се превръща в сплъстен филц. Затова вече трябва да използвате натиск при обработката му. Когато решите, че топчето е достатъчно сплъстено, оставете го настрани.

6. Топчето трябва да бъде оставено да съхне поне за един-два дена. Когато го пуснете върху равна повърхност, то трябва да отскочи леко. Ако сте доволни с резултата, можете да продължите с останалите топчета за аксесоара. Ако не, тествайте с друг размер на парчето. Препоръчително е топчетата за всеки аксесоар да са с еднакви размери.

7. Вземете сухото филцово топче и го прободете от едната страна с телта, превърната в стебло. Проврете стеблото почти до края на топчето, без да се показва, после прегънете по своя желание телта. Топчето би трябвало да е достатъчно сплъстено, за да задържи стеблото, но ако искате повече стабилност, добавете предварително капка лепило.

Филцов аксесоар, имитация на сухи цветя

Поставете готовите стръкчета във ваза и използвайте като акцент в интериорите.


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
аксесаор, филцов аксесоар, сухи цветя, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg