фирми продукти
представяме
работа
 
6 лесни начина да освежите дома си с боя

Вижте как можете да освежите детайлите в интериорите само с малко боя и подръчни материали. Цветни и необичайни, тези проекти ще създадат без много средства ефектни акценти за Вашия дом.

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Керамичните и стъклени аксесоари ще се трансформират в красиви детайли за интериорите, ако ги освежите с малко боя. На пазара се предлагат разнообразни продукти за порцелаи и стъкло – бои, четки и маркери, с които можете да създадете множество нетрадиционни акценти от обикновените предмети.


1. Цветен детайл

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Напластете няколко слоя полупрозрачни цветни ивици върху прозрачно стъкло, за да създадете чудесна основа за снимки и картини. Така ще добавите в интериорите цвят, без да се налага да харчите много пари. Изберете дизайна на аксесоара и се захванете за работа.

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Поставете хартиено тиксо върху стъклените панели, за да оформите ивиците за цветовете върху гърба на панелите. Върху обособените сектори нанесете с малък валяк за боя или четка полупрозрачна боя за стъкло в желаните багри и оставете да изсъхне. Отлепете тиксото и оформете рамката.


2. Музикални акценти за масата

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Използвайте обикновени керамични плочки, за да създадете ефектни акценти за празничната маса. Върху плочките нанесете желания фон и оформете контурите на детайлите, които искате да претворите. Фигурите можете да изрежете от списание, да използвате изображения в интернет или да очертаете на ръка.

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Очертайте контурите на детайлите върху керамичните плочки и оцветете вътрешността им с желания цвят боя за порцелан. Ако не сте особено сръчни, изрежете от хартия или самозалепваща се хартия шаблон и го залепете върху керамиката, и нанесете боята в отворите на шаблона. Оставете боята да изсъхне и залепете върху всяка плочка филцови уплътнители за мебели, за да не повреждат повърхностите на масата.


3. Свежи детайли по лампата

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Освежете едноцветната основа на настолните лампи с маркер за керамика и стъкло. Маркерите в желаните цветове можете да закупите в специализираните художнически и битови магазини. Те са с остър връх и очертават фино детайлите.

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

С маркера с бял цвят очертайте спирали и фигурки върху желаните сектори на основата на лампата. Можете да използвате и обикновена боя за стъкло и керамика, но боята ще трябва да нанесете с тънка четка, което отнема време и изисква прецизност. Оставете боята да изсъхне.


4. Чайник с акценти

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Използвайте маркер за порцелан, за да очертаете контурите на желаните детайли от външната страна на белите керамични съдове, например чайници. Запълнете очертанията с боя за порцелан в няколко оттенъка – ако сбъркате при нанасянето на боята с четката, можете да изтриете грешките с малко ацетон или лакочистител. Изпечете аксесоарите според инструкциите на боята. Макар че повечето бои за порцелан са безвредни, не използвайте съдовете, които сте трансформирали с тях, за сервиране на храната, ако сте нанесли боята по вътрешността им. При чайника обаче боята е отвън, така че няма рискове.


5. Модерни аксесоари за бюрото

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Порцелановите съдове, които вече не използвате, могат да се превърнат в практични и евтини аксесоари за бюрото в дома или офиса. Добавете цветни детайли с избраните цветове боя. Тъй като няма да се храните в съдовете, боята е безопасна за употреба по всички части.

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Използвайте цветен маркер за порцелан или стъкло, или тънка четка и боя за керамика. Очертайте кръгчета, спиралки или фигурки върху избраните сектори на аксесоарите. Оставете боята да изсъхне или изпечете съдовете според инструкциите.


6. Стъклени акценти


 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Прозрачните стъклени съдове – чаши, кани, вази – могат да се трансформират в красиви детайли за кухнята и трапезарията, като добавите обикновена бяла боя за стъкло. Можете да използвате и матираща паста, но тя е ерозивна и носи риск от инциденти по време на работа, а освен това ефектът е малко по-траен.

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Обособете фигурките – например точки – по цялата периферия на съдовете, като ги изрежете от самозалепваща се хартия или хартиено тиксо. Отгоре нанесете с дунапренена четка или гъбичка боята за стъкло. Нанасяйте боята с леки потупвания, за да създадете ажурен, а не плътен ефект. Ако искате да обособите права линия в горната част на съдовете, залепете ивица тиксо по цялата обиколка на аксесоарите. Не нанасяйте боята по ръба на чашите и каните, и по вътрешността на съдовете, тъй като тези бои не са безвредни.

 6 лесни начина да освежите дома си с боя

Отлепете стикерите и оставете боята да изсъхне, преди да използвате съдовете. Можете да създадете цял комплект стъклени съдове, като ги оформите с бяла боя за стъкло.


Източник: bhg.com







16 октомври 2011 20:28 | Nqma
От: Nqma
Starhotna ideq! THX
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация, интериор, свежи идеи, ефектни акценти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg