фирми продукти
представяме
работа
 
Морски аксесоар ''Добре дошли''

Ако сте събрали купища с миди и раковини от ваканцията или тепърва ще ходите на море, ето един нестандартен проект. Използвайки подръчни материали, можете да създадете за дома или вилата си приветлив знак ‘Добре дошли’. Дизайнът на знака зависи от Вашето въображение.

Морски аксесоар ″Добре дошли″


Необходими материали:


* дървен или картонен надпис ‘Добре дошли’ или ‘Welcome’
* експандиран полистирен
* силно лепило
* хартия или смес за папие маше
* акрилна боя
* миди и раковини
* фин пясък
* бело лепило
* топъл силикон
* макетен нож
* прозрачен спрей-лак

Морски аксесоар ″Добре дошли″


Инструкции:


1. Ако не можете да намерите готови знаци с желания приветлив надпис ‘Добре дошли’, поръчайте на дърводелец да Ви ги изработи от дървесина. Основата на проекта направете от експандиран полистирен, тъй като той е лек и издръжлив, а детайлите не са с особено голяма маса. Срежете две парчета с размери 6 х 30 сантиметра за двете странични части на основата, едно парче за дъно с размери 10 х 30 сантиметра и едно парче за основа с размери 7.5 х 30 сантиметра. Срежете парчетата с макетен нож. Ако размерите на основата не са подходящи за размерите на Вашия надпис, променете ги преди изрязването.

Морски аксесоар ″Добре дошли″

2. Използвайте силно лепило, за да залепите всички части на основата за проекта, за да се образува фигура като тази на снимката.

Морски аксесоар ″Добре дошли″

Добавете два странични детайла и ги залепете. Дори да не паснат напълно, основата не е необходимо да бъде перфектно създадена, тъй като ще се добавят детайли по повърхностите.

Морски аксесоар ″Добре дошли″

3. В задната част на аксесоара е добавен детайл с формата на лодка. Детайлът е изрязан от полистирен от шаблон. Очертайте и изрежете с макетен нож.

Морски аксесоар ″Добре дошли″

4. Ако използвате обикновена хартия, нарежете я на малки парчета, а ако използвате инстантна смес, добавете вода. Обикновените хартиени парчета трябва да се накиснат в смес от вода и лепило.

Морски аксесоар ″Добре дошли″

5. Обработете с папие маше двете основни части на аксесоара – основата и лодката – и оставете да изсъхне. Това може да отнеме денонощие или няколко дена.

Морски аксесоар ″Добре дошли″

6. Вече изсъхналите папие маше детайли поставете върху работна маса. Боядисайте дървените надписи с бяла акрилна боя и оставете да изсъхне. Използвайте силно лепило, за да залепите надписите върху основата, а зад тях залепете детайла – лодка. Оставете лепилото да изсъхне.

Морски аксесоар ″Добре дошли″

7. Започнете да добавяте мидите и раковините, като ги захващате към основата на аксесоара с топъл силикон, който стяга бързо. Аранжировката на детайлите зависи от Вашия вкус и желание. В пролуките между големите добавете по-малки детайли. Оставете лепилото да изсъхне.

Морски аксесоар ″Добре дошли″

8. Добавете към аксесоара фин пясък, най-добре на двора или терасата, като смесите пясъка с бяло лепило. Нанесете пясък върху повърхностите и го добавете в пролуките между детайлите.

Морски аксесоар ″Добре дошли″

9. Оставете лепилото да стегне. Готовия знак можете да поставите до входната врата на дома или вилата си, над камината, върху рафтове или на прозореца.

Морски аксесоар ″Добре дошли″

Морски аксесоар ″Добре дошли″


Източник: suzyssitcom.com







19 юли 2011 11:09 | Морски аксесоар
От: Златка
Прекрасна идея, напълно подкрепям Катя!
15 юли 2011 12:18 | Оооо
От: Катя
Ето една чудесна идея за собствениците на хотели или наемодателите по морето. На мен лично, много ще ми е приятно, когато наемам квартира или стая в хотел на морето, да ме посрещне отвън подобна табела, естествено с "Добре дошли" , а не с Welcome.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
морски аксесоар, нестандартен проект, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg