фирми продукти
представяме
работа
 
9 фън шуй аксесоара за дома

9 фън шуй аксесоара за дома


Изкуството на източната философия фън шуй включва множество специфични детайли, за които се смята, че подобряват енергията у дома и помагат на собствениците да подобрят вътрешната си хармония. Използвайки символите на фън шуй и характера на тази философия, дизайнерите са създали множество аксесоари за дома – практични и не толкова, които да помогнат на потребителите да усетят специфичния чар на Изтока. Балансът между елементите на природата – вода, метал, дърво, огън и земя, спомагат за хармонията у дома. вижте няколко аксесоара с разнообразна функция, които съчетават тези елементи с красив дизайн и екзотика.


1. Дзен вятърен чан за бюро


9 фън шуй аксесоара за дома

Изящната фигурна на дракон държи основния детайл в аксесоара – метално чукче, което се движи от вятъра и се удря в основата на вятърния чан. Нежният звук от удрящите се детайли създава хармония и успокоява нервите. Според специалистите по фън шуй, този аксесоар ще Ви донесе богатство и хармония, и ще изгони лошите енергии от Вашия дом. Чудесен акцент към бюрото в дома или офиса, аксесоарът е с размери 10 х 14 сантиметра.


2. Часовник ин и ян


9 фън шуй аксесоара за дома

На основата на два от най-ярките символи в източната философия – ин и ян, този часовник е създаден с дизайн, познат на повечето хора като символ на хармония между противоположностите. Диаметърът му е 25 сантиметра, а часовете върху циферблата са отбелязани с правоъгълничета.


3. Ин и ян ароматична лампа за масло

9 фън шуй аксесоара за дома

Създадена от две части, спрямо философията на Изтока, тази ароматична лампа съчетава ин и ян в хармоничен аксесоар с практическа насоченост. Външните части на аксесоара са изрисувани с йероглифи и картинки. Вдлъбнатините на всяка част са за поставяне на ароматни масла, които отделят аромата си при загряване. Загряването се изпълнява чрез чаена свещ в долната част на лампата. Размерите на детайла са 12 х 12 сантиметра и височина 10 сантиметра.


4. Месингов гонг за бюрото

9 фън шуй аксесоара за дома

За почитателите на дзен този настолен аксесоар осигурява часове релаксация. Детайлът представлява миниатюрен гонг от месинг, окачен върху дървена основа. Към гонга има малко чукче, което създава приятен звук. Освен с релаксиращите си качества, специалистите по фън шуй вярват, че звукът от аксесоара гони отрицателните енергии и създава хармония в дома и офиса. Екзотичният акцент е с размери 20 х 22 х 5 сантиметра.


5. Керамична ваза за бамбук


9 фън шуй аксесоара за дома

Бамбукът е много силен положителен символ в източната философия, затова той често е част от интериора наа дома и офиса. Тази керамична ваза с кръгла форма и кафяв оттенък е създадена за стръкчета бамбук, които стоят много красиво в прозрачната стъклена тръбичка, която е част от аксесоара. Потопен във вода, бамбукът може да издържи с месеци.


6. Фън шуй костенурка

9 фън шуй аксесоара за дома

Костенурката
като фън шуй символ се счита, че носи късмет и защитава дома от лоши енергии. Металните фигурки на костенурка, съчетана със символите на дракона и метални парички. Специалистите по фън шуй съветват да поставите парче синя, жълта или червена панделка в устата на костенурката, за да Ви донесе щастие и богатство. Най-добре е да насочите фигурката в посока север на дома или офиса, но никога в кухнята или банята.


7. Фън шуй ароматична лампа за масло

9 фън шуй аксесоара за дома

Аромотерапията е основна част от техниките за медитация на изток, затова ароматичните лампи са много използвани аксесоари в дома и офиса. Тази лампа е създадена от керамика и включва чаена свещ за загряване на етеричните масла, поставени в горната част на детайла. Съдчето за масла е окачено към основата чрез дървена пръчица с мъниста.


8. Декор за дома с воден дизайн

9 фън шуй аксесоара за дома

9 фън шуй аксесоара за дома

Висококачествените изображения съчетават екзотика с модерни технологии, за да създадат красиви карттини за стените у дома и в офиса. Изображенията са релефни и са изработени от метал – неръждаем алуминий. Размерите на изкуството за стена са 173 х 60 х 5 сантиметра, като между панелите има разстояния от по 2-3 сантиметра. Окачени на желаните места, детайлите създават дзен атмосфера със силата на водата.


9. Градински фонтан за релаксация

9 фън шуй аксесоара за дома

Съчетаващ светлина, звук и дизайн, този градински фонтан е чудесен аксесоар за екстериора. Той е изработен на шест нива от метал, но включва в дизайна си речни камъчета и движеща се вода. Ромонът от водата създава приятна атмосфера и подпомага концентрацията. Основата включва 5 сменяеми крушки, за да свети фонтанът с мека светлина даже в топлите вечери, които прекарвате на открито.


Източник: gadgetsharp.com







13 септември 2011 20:35 | за водовъртежите
От: Niakoi
Декорите с вода са добре дошли в дома (само не и в спалнята), само че с плавна течаща вода. Този водовъртеж е .... страшничък :) Освен това, изображение 8 е доста силен водовъртеж - материалът е Метал, който "подхранва" Водата, и взети заедно правят "силна Вода". Символиката на водовъртежа не е добра, тъй като никой не иска да попадне във водовъртеж .... какъвто и да било. Фонтънат на картинка 9 е супеееееееер!
1 ]
1 резултат в 1 страница

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg