фирми продукти
представяме
работа
 
Рустикална лампа със сизал

Ако харесвате чара на рустикалните мебели и сте обзавели дома си с такива детайли, добавете към обзавеждането тази лесна за направа лампа с абажур, направен от метална кошница. Върху металната основа се добавя ‘пълнеж’ от сизал, който се вплита върху конструкцията. Готовият абажур е подходящ както за дома, така и за вилата или верандата.

 Рустикална лампа  със сизал

Можете да изберете формата на рустикалния абажур като подберете внимателно основата, която използвате. Най-подходящи за целта са закупените висящи кошници, които се използват за растения у дома.


Необходими материали:


* висяща метална кошница за растения
* канап от сизал
* правоъгълна платка за извод, за кръгла букса
* бяла спрей-боя за метал
* малък абажур за вътрешната част и комплект за лампа
* лепило за метал

 Рустикална лампа  със сизал


Инструкции:


1. Почистете кошницата и махнете подплатата във вътрешната й част. Ако върху дъното на кошницата има метални детайли, трябва да ги срежете с подходящ инструмент, за да обособите в центъра на основата отвор за електричеството с размерите на отвора върху металната платка. Изрежете и металните детайли в широката част на кошницата, ако смятате, че те ще пречат на крушката.

2. Залепете с лепилото металната платка, така че отворът й да пасне на срязания сектор върху дъното на металната основа. Оставете лепилото да стегне. Няма да се налага то да издържа голяма тежест, тъй като ролята му е да държи стабилно детайлите на абажура.

 Рустикална лампа  със сизал

3. Напръскайте основата с бяла спрей-боя, за да не прозира металът под сизала. Оставете боята да изсъхне добре.

 Рустикална лампа  със сизал

4. Завържете единия край на сизала към металната кошница, от вътрешната страна на основата, и започнете да вплитате канапа. Вплитайте нишата хоризонтално, докато обработите цялата обиколка на основата. Продължете с вплитането, докато не оформите изцяло обиколката на кошницата, като се стремите да оформяте пластовете нагъсто. Ако се налага притиснете плетките една към друга и добавете още няколко за повече гъстота.

 Рустикална лампа  със сизал

Когато оформяте ръба на кошницата, движете сизала вертикално. Когато оформите ръба изцяло, завържете възел от вътрешната страна на основата. Ако по време на процеса канапът свърши, завържете възел и започнете нова нишка. Всички възли правете от вътрешната страна на основата, за да не се виждат.

 Рустикална лампа  със сизал

5. Монтирайте частите на лампата, като проврете буксата през отвора в горната част на основата. Ако не се чувствате достатъчно уверен в собствените си способности, извикайте за тази работа специалист по електрически системи. Уверете се, че сте свързали всички части правилно и безопасно. Монтирайте цялата система към електрическата мрежа, заедно с рустикалния абажур.

 Рустикална лампа  със сизал

Ако желаете, можете да нанесете върху сизала спрей-боя в желан оттенък, но естественият нюанс на материала е много по-ефектен.

 Рустикална лампа  със сизал

 Рустикална лампа  със сизал


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
рустикална лампа, дизайн, абажур, ефектен акцент

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg