фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: 4 проекта с мебели

Вижте как можете да преобразите бързо и без много средства  мебелите у дома.  С подръчни средства и въображение, можете да освежите и най-захабените мебели,  както и да  промените тяхната функционалност.


1. Работно бюро с мушама


Преди & След: 4 проекта с мебели

Преди & След: 4 проекта с мебели

Преди & След: 4 проекта с мебели

Тази лесна  трансформация ще Ви помогне да освежите старото бюро с похабени повърхности и повредена боя върху плота. За проекта са Ви необходими само тапицерски телбод и малко мушама в желаните разцветки и щампи. Ако желаете,  можете да  обработите повърхностите с шкурка, за да премахнете остатъците от боя, и да нанесете прясна боя върху крачетата на бюрото. Изрежете парче  мушама с размерите на плота на  бюрото и добавете по няколко сантиметра от всички страни. Захванете с тапицерския телбод мушамата  откъм долната страна на плота, като изпъвате добре материята. Ако искате тя да стои по-стабилно, предварително нанесете лепило върху целия плот.


2.  Реновация на работното бюро

Преди & След: 4 проекта с мебели

Преди & След: 4 проекта с мебели

Преди & След: 4 проекта с мебели

Един креативен начин да освежите старото бюро. Можете да създадете креативните шарки и с боя, но по-нетрудоемко е да използвате декоративна хартия или тапети. Демонтирайте дръжките на вратичките и чекмеджетата на  бюрото, и изрежете няколко парчета от хартията с размерите на панелите. Нанесете два  слоя боя в неутрален тон и изчакайте да изсъхне. Работейки на сектори, нанесете лепило за декупаж върху повърхностите и  залепете хартията. Изчакайте да изсъхне.  Можете да нанесете и няколко слоя безцветен лак, за да запечатате повърхностите.


3. Практично работно бюро от старо шкафче

Преди & След: 4 проекта с мебели

Преди & След: 4 проекта с мебели

Преди & След: 4 проекта с мебели

Ако разполагате със старо шкафче за документи или дрехи, което вече не използвате, трансформирайте го в практична мебел за домашния кабинет. Обработете всички повърхности с шкурка и нанесете желан продукт за дърво – оцветител,  боя или  лак. Можете да освежите чекмеджетата, като нанесете бяла боя върху предните им панели и да монтирате нови дръжки. В долната част на мебела монтирайте четири крачета.  Плотът на работното бюро е направен от две МДФ плоскости с дебелина 2 сантиметра, залепени една към друга. Нанесете бяла боя върху плота и изчакайте да изсъхне. Плоскостите се поставят и завинтват към горната част на реновираното шкафче, а в другия им край се монтират две крачета или  метална конструкция от стара сгъваема масичка. Ако пък разполагате с допълнително шкафче, можете да го поставите вместо крачета, като предварително изравните височините.  Това работно бюро разполага не само с просторна повърхност за работа, но и с много пространство за съхранение на офис материалите.


4. Масичка за кафе от дърво

Преди & След: 4 проекта с мебели

Преди & След: 4 проекта с мебели

Преди & След: 4 проекта с мебели

Лесна трансформация на тази мебел за всекидневната стая. Скучната и  безинтересна масичка за кафе за проекта е използвана само боя в два тона – тъмнокафяво и пастелно жълто. Повърхностите са обработени с шкурка и е нанесен грунд. Върху плота на масата е нанесена тъмнокафявата боя, а върху страничните сектори и  основата е нанесена пастелно жълтата боя.  Съчетанието на двата оттенъка създават хармоничен ефект за интериора, без да се скрива изцяло красотата на дървесината. Върху плота на масата за кафе може да се нанесе чрез декупаж декоративна хартия или шаблони с боя.


Източник: shelterness.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, проекти с мебели, креативни идеи, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg