фирми продукти
представяме
работа
 
Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Казват, че закуската е най-важното ядене за целия ден, а и всички знаем колко е важно да започнеш деня си с усмивка. А това става още по-лесно, когато рано сутринта се събереш с цялото семейство в специално създадено за целта слънчево кътче у дома, за да се насладите заедно на утрото и вкусната закуска с кафе. Вижте дванадесет идеи за дизайн на няколко такива кътчета за закуска.

12 слънчеви кътчета за закуска


1. Модерен интериор

Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Модерното съчетание между кръгла масичка и ъглова пейка до прозорците грабва с искрящо белия си фон и ярките акценти. Контрастът с дървената  настилка създава настроение, а кътчето е  обособено от кухнята чрез частична стена с колона.


2. Ярки тонове

Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Просторната и светла  трапезария  е  обзаведена с кръгла маса и няколко столчета за хранене, тапицирани със зелено.  Снежнобелите  стени контрастират с тъмнокафявите мебели и паркета.


3. Удобен ъглов диван


Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Ъгловата пейка осигурява достатъчно пространство за сядане, допълнена от дървено столче и дървена маса за хранене. Бялата тапицерия  на пейката се съчетава чудесно с белите стени, с дървесината и с тъмния паркет. Тъй като е до прозореца без пердета,  кътчето разполага с изобилна естествена светлина рано сутрин, по време на закуска.


4.  Ярки детайли

Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Ярките детайли в интериора – ефектен килим, тъмнокафява тапицерия на столовете за хранене, ажурни завеси в кремаво,  модерен  абажур с формата на барабанче и картини върху стената, създават уют и гостоприемен интериор. Прозорците осигуряват естествена светлина в помещението, а завесите  осигуряват уединение.


5. Семпъл шик


Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Малкото кътче за закуска е забутано в ниша до прозорец, който осигурява светлина. До прозореца е монтирана пейка за хранене с облицовка от ламперия в  бяло. Добавена е кръгла масичка, както и два стола в неутрални оттенъци.


6. Ъглов банкет


Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Лимоновожълтата тапицерия на ъгловата пейка контрастира на бялата ламперия в интериора, но се съчетава чудесно с меките  бежови оттенъци на стените и  мебелите. Светлото и просторно кътче е обзаведено семпло, но практично, и е страхотно за сутрешна закуска.


7. Ъглови прозорци и светли тонове

Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Огромните прозорци осигуряват много светлина в трапезарията, а пейката за сядане е монтирана по извивките  на прозорците. Меките и светли тонове допълват ажурното усещане. Пейката осигурява достатъчно пространство за сядане в кътчето, а масата и столовете за хранене са обединени визуално от малкото кръгло килимче на пода.


8. Маса в кухнята

Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Встрани от кухненските шкафове е оформено кътче за закуска и похапване. Обзаведено с дървена масичка и столчета, то осигурява достатъчно пространство за сутрешно хранене, огрято от слънччевите лъчи през прозореца.


9. Частична стена

Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Двойната пейка за хранене е отделена от кухнята чрез частична стена. Върху стената е обособена ниша с рафтове за книги и списания.  Малкият кът е обзаведен семпло, но практично, като е добавена масичка от дърво. През прозорците се разкрива зеленината на дворчето на къщата.


10. Малка трапезария

Още 12 слънчеви кътчета за закуска

В рамките на кухнята е обособено пространство за закуска и хранене с малка маса и дървени столове. Нюансите са меки и неутрални – бяло, бежово, зелено и  синьо. Прозорците са без завеси и щори, за да може светлината да достига сутрин  до закусващите в кухнята.


11. Маса за двама


Още 12 слънчеви кътчета за закуска

За да  не се отделя допълнително пространство в кухнята,  до кухненския шкаф с остъкления е оформено кътче с малка кръгла масичка и два метални стола за хранене. Те  са в рамките на кухнята, така че сервирането на храната и напитките  не е проблем.


12. Смесване на оттенъци

Още 12 слънчеви кътчета за закуска

Поставена до прозореца и два кухненски шкафа, металната маса е освежена с портокалови тонове на жълтото и оранжевото. Ярките оттенъци създават настроение, съчетани с белите и бежови цветове в помещението. Върху прозореца са поставени щори, които контролират светлината.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, дизайн, интериор, кътчета за закуска

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg