фирми продукти
представяме
работа
 
8 начина да оформите дизайна чрез осветление

Ако осветлението не е подбрано внимателно, помещенията изглеждат твърде тесни и мрачни, а това е един от най-често срещаните проблеми в дома. Адекватното осветление е от особена важност не само за практичните аспекти на интериора, но и за оформянето на цялостен дизайн, тъй като светлината моделира интериорите.


1. Заменете висящата лампа в малките помещения с няколко по-малки такива, но поставени на най-важните места. Понякога типът на помещенията може да ограничи възможностите за употреба на няколко лампи, например трапезарията, където лампата над кухненската маса осигурява светлина при хранене. В други помещения обаче, например в банята, е препоръчително да се монтират няколко слоя осветителни тела.

 8 начина да оформите дизайна чрез осветление

2. Заменете лампата в коридора с релсова система от осветителни тела. Дългите коридори могат да бъдат предизвикателство за монтирането на осветление, но системата от лампи обхваща изцяло дължината им, като осигурява осветление там, където се нуждаете, а и осигурява по-добър контрол над посоката на светлината. Лампите тип прожектор са много подходящи за създаване на акцент върху желаните детайли – картини, огледала, рисунки.

 8 начина да оформите дизайна чрез осветление

3. Създайте водопад от светлина върху стените. Вградените лампи тип луни създават пласт от светлина, която подчертава искрящо белите стени и акцентира върху произведенията на изкуството. Тези акцентни осветителни тела обхващат периферията на помещението и напластяват светлината в това доста просторно помещение с високи тавани.

 8 начина да оформите дизайна чрез осветление

4. Използвайте мащабите, за да създадете ефект. Този голям полилей с тъмен абажур контрастира на искрящите бели тонове в помещението. Така той не само осигурява светлина над масата за хранене, но и разчупва еднотипния дизайн и обособява къта за хранене в стаята.

 8 начина да оформите дизайна чрез осветление

5. Използвайте екстериорни лампи, поставени нависоко, за да трансформирате двора и градината. В късните часове на деня осветлението ще създаде гостоприемна атмосфера в екстериора. Акцентирайте върху пътеката към входната врата, храстите и дърветата.

 8 начина да оформите дизайна чрез осветление

6. Инсталирайте многопластова система за осветление. Това дава възможност за гъвкави решения при осигуряването на светлина на местата, на които се нуждаете в  момента. Кухните и баните са особено подходящ пример за това как  интериорите могат да се моделират чрез осветителните тела. Можете да съчетаете релсова система с вградени в тавана или шкафовете лампи тип луни и стенни лампи.

 8 начина да оформите дизайна чрез осветление

7. С вградени лампи тип луна можете да създадете акцент към архитектурни детайли в интериорите. В тази всекидневна стая например лампите подчертават вградената в стeната камина, като добавят светлина в две посоки. Допълнително осветление е добавено чрез релсова система с лампи, които омекотяват ръбовете на детайлите.

 8 начина да оформите дизайна чрез осветление

8. Чрез осветителни тела, монтирани на подходящи места, можете да създадете неочаквани ефекти. Например ако монтирате лампи във вътрешността на мебелите или зад полупрозрачни повърхности, те ще оформят мек пласт от светлина с ниска яркост. Тези детайли са чудесна фокусна точка в интериорите.

 8 начина да оформите дизайна чрез осветление


Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, осветление, интериор, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg