фирми продукти
представяме
работа
 
Градинска маса за двора

Горещите месеци са онова време от годината, когато искате да излезете на открито, да се занимавате с любимото си хоби и да се порадвате на зеленината. Ако разполагате с двор или градина, ако имате желание и ако сте запален градинар, ето една  идея, която вероятно ще Ви допадне. Създайте  функционална градинска масичка, на която да работите и практикувате своето хоби, като организирате спретнато всички необходими аксесоари за това. Масичката разполага с две повърхности – дървена и метална, и има няколко функции, тъй като може да се използва не само за градинарски дейности, но и за градинско барбекю.

Градинска маса за двора


Необходими материали:


* метални ъглови скобки
* шперплат 60 х 60 х 1.2 сантиметра
* тънка ламарина
* дървени дъски
* винтове за дърво
* лак за дърво
* четка
* трион
* чук
* дрелка
* мерителна рулетка

Градинска маса за двора


Инструкции:


Плотът на масата е с размери 60 х 150 сантиметра. Конструкцията е укрепена с метални ъглови скоби в  краищата ѝ, но вие можете да добавите опора и в средата, за да  получите повече стабилност. Изборът на дървесина е ваш, но трябва да се съобразите с това  при какви условия ще стои мебелът. За да е по-издръжлива масата, изберете твърда дървесина и нанесете екстериорен лак върху повърхностите.

 1. Нарежете с триона детайлите от дървесина. Ако не сте много добри в това, можете да дадете дървения материал за нарязване в дърводелска работилница. Нарязването трябва да обособи:

- 4 крачета за масата от 2х2, с дължина 75 сантиметра
-  2 долни опори и 2 горни опори от 2х2 – всяка дъска ще се разреже на две парчета, с дължина 53 и 140 сантиметра
- дъски за плота на масата с дължина 60 сантиметра

 2. Когато нарежете всички детайли, започнете да ги монтирате с винтовете. Монтирайте опорите към  крачетата на мебела с винтове и добавете металните ъглови скоби. Ако искате повече стабилност, добавете няколко допълнителни ъглови скоби. Монтирайте детайлите до получаване на основната конструкция – рамка на мебела.

Градинска маса за двора

 3.  Проверете дали всички ъглови части са перпендикулярни. Монтирайте  в долната част дъските, за да оформите долния рафт на  градинската маса. Монтирайте в горната част на рамката дъските за плота на масата, като оформите само половината от плота, тъй като другата половина ще се заема от металния детайл. Изравнете детайлите по ръбовете, тествайте и  монтирайте с винтовете за дървесина. Те трябва да са поставени на 2 сантиметра от ръбовете, за да не се разцепват дъските.

 4. Срежете ламарината, за да обособите металния сектор на масата. Тя трябва да е с няколко сантиметра по-голяма от шперплата.

Градинска маса за двора

 5.  Поставете  плоскостта върху ламарината. Поставете работни ръкавици и започчнете да обработвате метала по ръбовете с чук, за да обхванете с ламарината шперплата. Много внимателно  работете по ъгловите сектори.

 6. Добавете по периферията гвоздеи или винтове, за да  захванете ламарината за шперплата. Монтирайте металния детайл към плота на градинската маса с винтове. Използвайте не много дълги такива, за да не повредите конструкцията.

Градинска маса за двора

Градинска маса за двора

Градинска маса за двора


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
градинска маса, идеи за дома, практичен аксесоар

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg