фирми продукти
представяме
работа
 
Бърза трансформация на кухнята

Вижте как собствениците на тази малка кухня са  я превърнали в кокетно помещение за хранене и разговори. И всичко това с ограничени средства и усилия, без да се правят коренни трансформации на помещението.


Новата кухня


Бърза трансформация на кухнята

Реорганизираната кухня съдържа всичко необходимо за готвене и хранене, но обзавеждането и аксесоарите са разпределени така, че пространството е  спретнато и подредено. Основни цветове са бялото, светлосивото и бежовото, с няколко детайла в оранжево и червено, които създават акценти. Новият дизайн е постигнат с боя, няколко поправки и няколко добавки.


Старата кухня


Бърза трансформация на кухнята

Преди ремонта кухнята е претъпкана и мрачна,  неподредена и хаотична. Цветовете са неутрални, без никакви акценти. Заради скосените тавани помещението е трудно за обзавеждане, без да се губи твърде много пространство.


Компактни решения

Бърза трансформация на кухнята

Старите кухненски шкафове и уредите са запазени, но обзавеждането е реорганизирано така, че да се  постигне хармоничен дизайн. Към стените е добавена цветна мозайка от керамични детайли, за да се добави повече цвят към  неутралните тонове на кухнята. Новата кухня е практична, но и свежа.


Цветна мозайка

Бърза трансформация на кухнята

Смесица от  неярки, но наситени тонове създава фон за стените до кухненските шкафове. Тоновете се смесват визуално и създават ефектен акцент за дизайна. Освен това керамичната мозайка се почиства много лесно, особено ако върху нея е нанесен специален препарат за запечатване на фугите.


Нови детайли

Бърза трансформация на кухнята

Една от смените, които имат голям ефект за интериора, а не струват много средства, е смяната на  дръжките на шкафовете. Старите  дръжки са заменени с нови, в сребристо и модерен дизайн. Така няма необходимост да се пребоядисват шкафовете, които не са нито повредени, нито захабени.


Всеки сантиметър е важен

Бърза трансформация на кухнята

Отворените ъглови рафтове използват иначе прахосаното пространство между  горните кухненски шкафове и скосените тавани. Те  са създадени така, че да запълнят ъгловата ниша и съхраняват готварски книги, подправки и аксесоари. Рафтовете са боядисани в снежнобяло, за да се координират с цвета на кухненските шкафове, без да се натрапват.


Практични  рафтове

Бърза трансформация на кухнята

Отстрани на кухненските шкафове е обособена  тясна ниша с отделения за бутилки вино, която е практично решение за малката стая.  Нишата е изградена на мястото на отделение с вратичка, като вратичката е премахната.


Боя за стените


Бърза трансформация на кухнята

Стените са боядисани с два не много наситени нюанса. Светлосивото и патладжаненото се съчетават добре с белотата на обзавеждането. Таваните са решени в бяло, за да се разшири визуално пространството. Встрани от ъгловите кухненски шкафове, като продължение на скосените тавани, е оформена ниша до тясното прозорче, която може да се използва за четене или хранене.


Кът за сядане


Бърза трансформация на кухнята

Преди ремонта нишата до прозореца е превърната в склад за вещите в помещението. Така пространството не се използва за сядане, хранене или четене, а стои неоползотворено.

Бърза трансформация на кухнята

Кътчето е почистено и превърнато  в практична пейка до прозореца. Добавена е и малка кръгла масичка, мека седалка и декоративни възглавнички в бяло и червено. Детайлите координират с цвета на интериора, но и създават акцент. Кътчето е много практично за сядане, за хранене и за четене.


Подобрени осветителни тела

Бърза трансформация на кухнята

До пейката до прозореца е  монтирана екстериорна лампа с метална основа и стъклена защита, която осигурява осветление в иначе закътаната ниша. Осветителното тяло не е скъпо, но създава визуален детайл в нишата.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
трансформация на кухня, интериор, дизайн, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg