фирми продукти
представяме
работа
 
Къща в залива

Разположена на брега на Атлантическия океан, в закътан залив в американския щат Мериленд, тази вила е лятна резиденция за своите собственици. Районът включва много зеленина – близката Шеруудска гора, която е потопила косите си ъв водите на залива. Реконструкцията на къщата е направена от няколко архитекти, съвместно с дизайнерката Кели Проксмайър.

Къща в залива


* Преди трансформацията всекидневното помещение е обзаведено твърде обикновено. То обаче е просторно и светло - потенциал, който може да се разгърне с подходящи цветове и разпределение на обзавеждането.

Къща в залива

Изцяло белите стени и таван са допълнени от мебели в наситени сини оттенъци, които контрастират меко на фона на искрящата им белота. Добавени са и детайли в кафяво, които допълват микса. Мебелите са семпли, но удобни – фотьойли с тапицерия от памук, както и голяма табуретка, която изпълнява ролята на масичка за кафе. Семплият килим в бежово и тъмносиньо обединява визуално детайлите.

Къща в залива

* В другия край на всекидневната стая е направена реконструкция на стените. Преди ремонта стаята е отделена от съседните помещения чрез арки, което създава усещане за теснота.

Къща в залива

Специалистите – архитекти и дизайнер, решават да реконструират стените. Те обединяват помещенията, така че стаята се отваря към съседните помещения. Стълбището е вместено вътре в интериора на всекидневната, а върху стената към кухнята са оформени три арки. Обособено е и второ кътче за сядане, обзаведено в синьо и кремаво, с огромно триместно канапе, два семпли фотьойла и дървена масичка за кафе. Кафявите детайли по мебелите и парапетите на стълбите ярко контрастират на снежнобелия фон и подчертават красотата на сините тонове.

Къща в залива

* Всекидневната е отделена от кухнята с три арки, една от които играе ролята на барплот за сервиране и хранене. Тя е обзаведена семпло, основно в бели тонове, с акценти в синьо. Огромните прозорци в стаята позволяват на изобилна светлина да навлиза в интериорите. Отворената структура на помещенията създава усещане за повече простор и повече светлина.

Къща в залива

* Кухнята не е много голяма, но е светла и просторна. Кухненският остров в средата на помещението е едновременно кухненски плот и барплот. До прозореца пък е оформена пейка с мека седалка, в синьо и ванилово. Тези цветове кореспондират с тоновете на кухненските столове.

Къща в залива

* Над белите рамки на огромните прозорци, върху стените е нанесена ванилова боя, чийто тон кореспондира с цвета на детайлите върху пейката под прозореца. През прозорците се разкрива спираща дъха гледка към залива и гората.

Къща в залива

* Гостната спалня също е обзаведена семпло, с много вкус, в синьо и бяло. Стените са в наситен син оттенък, както и огромният килим, обхващащ пода от стена до стена. Леглото е оформено с частичен балдахин, като към традиционния дизайн са добавени винтидж детайли. Макар и малко, помещението разполага с просторна тераса с изглед към залива.

Къща в залива

* Огромната вила е на три етажа, като едната й част е с изглед към гората, а другата – с изглед към залива и водите на океана. Пред нея е изграден малък кей за лодки. Цветовете за фасадата са маслено зелено, кафяво и искрящо бяло. Така вилата се слива с околната среда – зеленината и океанската вода.

Къща в залива


Източник: traditionalhome.com







8 юли 2011 20:59 | kushta v zaliva
От: metodi
napravena s mnogo lubov
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
реконструкция на къща, архитектура, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg