фирми продукти
представяме
работа
 
5 креативни проекта с боя

Вижте една спалня, пълна с цвят и акценти. Тя е обзаведена семпло, но с много внимание към детайлите. В помещението са претворени няколко не много трудни проекта с боя. Вижте проекта в подробности.

 5 креативни проекта с боя

Използвани са ярки тонове и свежи съчетания. За акцентите са използвани шаблони, щампи и натурални детайли. Фокусна точка в стаята е огромният жълт килим с мотиви в бяло, пресъздаващи градински цинии.


Имитация на дървесина

 5 креативни проекта с боя

Горната дъска на леглото е оформена чрез техника на нанасяне на боята, при която цветът се нанася с инструмент, подобен по форма на попивателна. Върху основа от наситен оттенък се нанася микс от светла боя и гланц. Така се създава илюзията, че до леглото има дървена горна дъска, а всъщност това е рисунка на стената.


Свежи тонове


 5 креативни проекта с боя

Съчетанието между жълто, оранжево, розово, синьо и зелено може да е доста наситено, но добре подбраните оттенъци се съчетават добре, без да са прекалено кичозни. Към розово обагрения шкаф до леглото са добавени декоративни стенни чинии в същия нюанс, в контраст с искрящо бели пеперуди по тях. Стените пък кореспондират по багри с тези на килима.


Ненатрапчиви детайли


 5 креативни проекта с боя

Скринът е боядисан в наситен розов тон, а върху част от повърхността му е нанесен шаблон с по-светъл оттенък на розовото. Шаблонът е с формата на пчелна пита и добавя ефектен детайл към мебела. Втората багра е нанесена върху шаблон, изрязан от подходящ материал – боята се нанася с кръгла четка за равномерен цвят.


Красива лампа


 5 креативни проекта с боя

Стандартният абажур на настолната лампа е освежен с цвят, макар той да не е много ярък. Използвани са оттенъци на зеленото, за да се създаде мек контраст. За детайлите са използвани бояджийско тиксо и щампи.

 5 креативни проекта с боя

Целият абажур е напръскан с боята със средна наситеност на зеленото. Тиксото е залепено вертикално на абажура, на сантиметър разстояние. С четка е нанесен по-тъмен оттенък боя и е оставена да изсъхне.

 5 креативни проекта с боя

Върху така създаденото стебло са нанесени щампи в светлозелено, като те са два вида. Щампите са изградени от две части – основа и форма от полиуретанова пяна.


Семпло и контрастно изкуство за стените


 5 креативни проекта с боя

Декоративните чинии са създадени с подръчни материали. От самозалепващ се винил са изрязани пеперудите и са залепени върху повърхностите на чиниите. Аксесоарите са напръскани с розова спрей-боя и боята е оставена да изсъхне. Лепенките са отстранени и детайлите са съчетани помежду си.


Кът за четене


 5 креативни проекта с боя

В другия край на стаята е обособен кът за четене, решен в същите тонове – синьо, жълто, розово, с добавка от какаово. Тоалетката е изцяло в синьо, както и огледалото на стената, върху което е създадена ненатрапчива фигурка в бяло. В горната част на шкафа е създадена същата техника като на стената до леглото – имитация на дърво. Върху декоративната възглавничка пък е добавен детайл на циния, който координира с детайлите на килима.


Декоративна възглавничка за креслото


 5 креативни проекта с боя

Плетеното кресло е боядисано в жълто, седалката му е в синьо и бяло, а като детайл е добавено синьо одеало. Декоративната възглавничка пък е в жълто и розово, а детайлите са създадени с шаблон и бояджийско тиксо.


Контури за стените


 5 креативни проекта с боя

Семпла идея за стената, създадена от дървена повърхност в естествен дървесен нюанс. Чрез техника със сито или шаблон е оформен детайл със синя боя, която стои много ефектно на естествения фон на дървената повърхност, окачена на стената. Контурите могат да са с различни размери, различни форми и комбинации.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
креативни проекти, проекти с боя, цветни акценти, детайли

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg