фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартна лампа върху закачалка

Ако търсите нестандартен проект за интериорите си , ето един такъв – лампа с неголяма мощност, вградена в закачалка. Аксесоарът е много подходящ за гардероба или антрето, където ще достави мека и ненатрапчива светлина, когато има нужда. Лампата е прикачена с кабела и бутона за включване, така че осветлението ще Ви бъде на ръка разстояние.

Нестандартна лампа върху закачалка

За аксесоара са Ви необходими обикновена дървена закачалка за поли и панталони, дървена дъска и крушка с кабел. Дъската се поставя към закачалката и има двойна функция – отдалечава на безопасно разстояние ризата, която омекотява осветлението и е държач за крушката. Поставената отгоре дреха създава триизмерен ефект, сякаш тя свети без чужда намеса. Аксесоарът създава нестандартен акцент в помещенията и е лесен за изграждане.


Необходими материали:


* дървена закачалка
* бамбукови дюбели
* дървена дъсчица
* макетен нож
* линийка
* моливче
* флуоресцентна крушка от 40 вата с кабел
* топъл силикон



Инструкции:


1. Демонтирайте средната част на закачалката. Измерете разстоянието между двете страни на триъгълника и срежете спрямо тези стойности дървената дъсчица с ширина 10 и дебелина 5 сантиметра.

Нестандартна лампа върху закачалка

2.  Измерете и маркирайте центъра на дъсчицата, и измерете обиколката на фасонката на лампата. Начертайте кръг с тези стойности и изрежете. В отвора трябва да вместите фасонката, за да завинтите крушката откъм дъното.

Нестандартна лампа върху закачалка

3. Измерете и срежете ъглите на дъсчицата, на разстояние 2.54 сантиметра по ширина и 10 сантиметра по дължина. Ако дървесината е достатъчно мека, можете да използвате за рязане макетно ножче.

Нестандартна лампа върху закачалка

4.  Заоблете ъглите с ножче или шкурка. Изравнете центъра на закачалката с центъра на дъсчицата. Използвайте моливче и линийка, за да отбележите местата, на които са свръзките. На закачалката, от долната страна, трябва да има отвори, с които е била прикачена средната част – тях можете да използвате наготово.

5.  Срежете бамбуковите дюбели до размер 7.5 сантиметра, а от остатъците от дъсчицата срежете квадратчета с размери 6 х 6 милиметра. Тествайте дюбелите, като проверите дали пасват на отворите в долната част на закачалката. Ако отворите са твърде малки ги разширете. Бамбуковите дюбели трябва да пасват добре, но да са в състояние да бъдат извадени безпроблемно. Използвайте топъл силикон като лепило, за да прикрепите дюбелите към дървените квадратчета. Изчакайте лепилото да стегне.

Нестандартна лампа върху закачалка


6. Пробийте в двата края на дъсчицата отвори, през които да проврете бамбуковите дюбели. Дървените детайли трябва да паснат откъм дъното на дървената дъсчица, за да застопорят дюбелите.

Нестандартна лампа върху закачалка

7.  Поставете няколко капки лепило върху дървените детайли и ги залепете към дъното на дъсчицата.

Нестандартна лампа върху закачалка

8. Поставете малко лепило в другия край на бамбуковите дюбели и ги вмъкнете в отворите на закачалката.

9. Вмъкнете фасонката в отвора в средата на дървената дъсчица и я застопорете. Откъм долната част завинтете крушката. Кабела прокарайте отстрани и го включете с контакт.

Нестандартна лампа върху закачалка

10. Поставете върху закачалката дреха от полупрозрачна тъкан, през която да прозира светлината от лампата. Окачете светещата закачалка в гардероба или на кукичка в антрето. Проверете дали крушката нагрява материята – ако е така, сменете я с крушка с по-малка мощност.

Нестандартна лампа върху закачалка


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
нестандартен проект, лампа, интериор, аксесоар

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg