фирми продукти
представяме
работа
 
10 стола за интериора с креативен дизайн

Ако сте почитатели на нестандартните мебели, ето няколко дизайна, които ще грабнат окото Ви с нетрадиционния си характер.


1. Магическа мебел

 10 стола за интериора с креативен дизайн

Ако се чудите как точно работи този стол, за да изглежда така, сякаш срязаните му части се крепят чрез магия, то тайната е в това, че единственият цялостен крак е закрепен за стоманена пластина, скрита под килима. Другите три крака са с декоративна функция, за да се създаде илюзията, че столът е нарязан и въпреки това е достатъчно стабилен, за да седнете на него, без да паднете.


2. Столчета с номера


 10 стола за интериора с креативен дизайн

Семплата идея може да Ви помогне да създадете подвижен календар, като изпишете датата чрез цифрите на гърба на всеки стол. А можете да решите проблема с това кой от семейството на кой стол седи, като изберете по една цифра за всеки член на домакинството.


3. Стол от аудио касетки

 10 стола за интериора с креативен дизайн

Основата от дърво е допълнена от седалка и облегалка от стари аудио касетки. Заради напредналите технологии касетките отдавна са почти непотребни, затова са преработени в нещо полезно, като са захванати за дървената основа с пластмасови свръзки. Удобството на стола е под въпрос, но идеята е интересна и нестандартна.


4. Стол за прегръдки

 10 стола за интериора с креативен дизайн

Този стол е наречен ‘Мама’ заради двете меки ръчички, които са включени в неговата конструкция. Те могат да се завързват около кръста или да се използват като възглавничка. Столът е създаден от  литовската дизайнерка  Rasa Baradinskien и се предлага в няколко ярки разцветки.


5. Левитиращ йога стол

 10 стола за интериора с креативен дизайн

Семпъл и много практичен, този стол за йога не разполага с облегалки, затова е особено подходящ за седяща позиция. Кръглата му основа е допълнена с мека постелка, издигната на височина. Силиконовата конструкция на основата позволява гъвкави движения.  Широчината на стола е подходяща за седящата позиция – първата, която се заема при медитация, като същевременно седящият трябва да развие способностите си да постигне баланс – вътрешно и външно.


6. Стол за жената


 10 стола за интериора с креативен дизайн

Създаден в чест на жените от италианския дизайнер  Fabio Novembre, този стол е с форма, която наподобява женското тяло. Пластмасовата мебел е създадена специално за нежния пол, за да осигури удобство и комфорт.


7. Стол за работохолици

 10 стола за интериора с креативен дизайн

Ако се налага да работите почти денонощно, този стол е точно за Вас. Въпреки семплия си дизайн, столът е практичен и удобен за работа. Той включва удобна седалка и поставка за лаптоп, като седящият може да постави краката си от двете страни на придатъка. Поставката може да се използва и за писане. Столът е с компактни размери и осигурява бърз мобилен офис във всяка стая на Вашия дом.


8. Стол - октопод

 10 стола за интериора с креативен дизайн

Този скулптурен стол наподобява тялото на октопод, който оформя задната част на мебела, и вероятно много хора ще си зададат въпроса къде може да се постави подобно нещо. За любителите на нестандартното обзавеждане обаче, столът е ефектен акцент за интериорите. Конструкцията му е изработена ръчно от над тридесет професионалисти, лично напътствани от дизайнера на мебела, а тапицерията е от скъпа кожа.


9. Стол – пазарска количка


 10 стола за интериора с креативен дизайн

Стол, създаден от захвърлена пазарска количка, който обаче  вместо колелца, разполага с малки крачета за повече стабилност. Металната конструкция на количката е пребоядисана, за да се трансформира в практична основа за необичайния стол.  Рециклирането на вече употребявани материали е полезно за околната среда и е възможност за дизайнерите и обикновените хора да разгърнат креативната си страна. Този стол с тапицерия с флорални шарки е дело на британския дизайнер Макс МакМърдо.


10. Типографски стол

 10 стола за интериора с креативен дизайн

Вместо стол с надписи по повърхността си, защо да не се създаде стол, в дизайна на който повърхностите са  надписи, създадени от метал. Буквите са боядисани от едната страна с ярко оранжево и цялата плоскост – седалка и облегалка за гърба, е монтирана към метална основа. Освен столчета със семпла структура, колекцията включва и масичка с метална основа и типографски плот.


Източник: oddee.com







Няма коментари


ключови думи
креативен дизайн, интериор, столове, нестандартни мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg