фирми продукти
представяме
работа
 
Екзотичен дом за ваканцията

По периферията на Мексиканския залив, между Флорида и Куба, се намира екзотичен остров – Кий Уест. Американците Мелинда и Джим Стори избират този остров за свой ваканционен дом, изграждайки го върху основите на сграда, пострадала при ураган през 19 век. При реставрацията те наемат архитекта Томас Поуп и дизайнера Тод Ричъсин, които да създадат желаната вила за ваканциите.

Екзотичен дом за ваканцията

Заради специфичната атмосфера на къщата дизайнерът решава да я обзаведе със старинни мебели и аксесоари, които пасват тематично на архитектурата. В същото време, обаче, той се стреми да я оформи като тропически оазис – свежа и светла. Дизайнерът добавя и свежи цветове, които да допълнят екзотичните интериори. Неговите фаворити са пастелни нюанси на синьо и розово, ванилово и флорални мотиви в няколко разцветки.


* Просторната и светла всекидневна е обзаведена с удобни мебели с флорални тапицерии. Върху паркета е застлан голям килим, който обособява визуално кътчето за сядане. Огромните прозорци осигуряват достатъчно светлина в помещението, свързано с верандата чрез двойна врата във френски стил. Няколко подови лампи осигуряват светлината през тъмната част на денонощието.

Екзотичен дом за ваканцията

* Закритата веранда е създадена от архитекта като продължение на интериорите. Френските врати се отварят така, че създават впечатлението за преходно помещение към двора. Верандата гледа към басейна и е обзаведена с неголямо плетено канапе и малка френска масичка от 18 век.

Екзотичен дом за ваканцията

* Стените и таваните са облицовани с чамова дървесина. Материалът е от бор, който се смята за изчезнал вид, специфичен за Флорида. Чамовата дървесина по принцип се счита за мека, но този конкретен материал е много твърд – понякога в него е трудно дори да се забие гвоздей, като нерядко те се чупят в твърдата дървесина. Антрето е уютно и приветливо помещение със стълби към второто ниво на къщата. То е обзаведено съвсем семпло, в меки неутрални цветове.

Екзотичен дом за ваканцията

*  Оригиналното предназначение на тази стая е като салон, но тя е трансформирана в домашен кабинет. Цветовете на интериора са неутрални, но наситени – какаово, тъмнокафяво, тъмно оранжево. Обзавеждането е старинно, но практично.

Екзотичен дом за ваканцията

* В задната част на къщата, встрани от огромната семейна стая, е разположена основната спалня. Тя е обзаведена с голямо легло и огледални нощни масички. Цветовете са светли и приветливи, основно бяло и светлосиньо. Основен акцент поставя голямата картина в пастелни тонове на стената до леглото.

Екзотичен дом за ваканцията

Спалнята е свързана чрез френски врати със закътан заден двор, скрит от погледите. Дворът е с дървена настилка и е обзаведен с практични шезлонги.

Екзотичен дом за ваканцията

*  Банята към основната спалня не е голяма, но включва подвижна вана, поставена по диагонал, душ и мивка. Високите прозорци са обзаведени с щори и семпли волани в горната си част, които добавят щипка цвят и акцент. Цветовете са светли и ненатрапчиви – бяло, светлосиньо, кафяво и няколко детайла в червено.

Екзотичен дом за ваканцията

* Втората спалня е обзаведена в бяло, тъмнокафяво и ванилово. Огромното легло е допълнено от табуретка за сядане, няколко фотьойла и семпли нощни масички. Синият килим върху дървената настилка допълва чудесно детайлите в интериора в същия цвят.

Екзотичен дом за ваканцията

* В двора на вилата старото студио е трансформирано в къща за гости до басейна. Заобиколена от зеленина и палми, малката сграда е обзаведена с две легла и масичка. Басейнът е на сантиметри разстояние от къщата, под прохладната сянка на палмовите дървета.

Екзотичен дом за ваканцията


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, архитектура, старинни мебели, аксесоари, свежи цветове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg