фирми продукти
представяме
работа
 
7 практични проекта за дома

Създайте евтини и креативни детайли за своя дом, без много усилия и средства. Вижте няколко проекта, с които ще освежите интериорите и ще създадете практични мебели и аксесоари.


1. Артистична комбинация

 7 практични проекта за дома

Вместо да търсите картини, които да си подхождат за стените, създайте детайлите сами. Използвайте материя в желаните щампи и цветове, и ги монтирайте към художническа рамка, като ги захванете по ръбовете с такер. Можете да комбинирате няколко различни материи или да използвате една и съща материя, но върху рамки с различни размери.


2. Декоративни възглавнички със силуети


 7 практични проекта за дома

Използвайте обикновена техника за апликация, за да добавите към обикновените декоративни възглавници индивидуален чар. Използвайте снимка в профил, за да очертаете силуетите. Очертайте контурите върху тъкан в желания оттенък и го изрежете. Залепете силуетите с лепило за тъкани или с двойнозалепваща материя.


3. Практична масичка за кафе


 7 практични проекта за дома

Използвайте две дървени палета, от онези, които се използват в складовете, за да направите евтина и функционална масичка за кафе за всекидневната стая. Предварително боядисайте палетата с два слоя от желания тон боя и я оставете да изсъхне. Захванете двете палета едно към друго с винтове за дървесина – те трябва да са поставени едно върху друго, с подравнени ръбове. Ако има нужда, преди да инсталирате детайлите, срежете палетата по ръбовете, за да ги изравните. Основата и горната част на мебела направете от МДФ плоскости – можете да добавите към тях колелца и облицовка, като можете да залепите отгоре декоративна рогозка или да добавите стъклена плоскост.


4. Ефектни ″картини″ за стената


 7 практични проекта за дома

За да не се налага да окачвате картини по стените, добавете перманентни ″картини″ с боя и апликации. ″Рамките″ оформете с боя и шаблон – поставете матрицата на желания сектор върху стените и нанесете боята чрез спрей или четка. Оставете да изсъхне и залепете ″пълнежа″ под формата на апликация – ботанически или животински детайли, рисунки или хербаризирани листа.


5. Странична масичка

 7 практични проекта за дома

Лесна за създаване, тази странична масичка е чудесен акцент към всекидневната стая или спалнята. За изработката й са Ви необходими два или три куфара в няколко размера, като куфарите трябва да са с твърда външна част, за да стоят стабилно. Подредете ги един над друг и по желание добавете основа на крачета от дървесина, или основа с колелца. Не е необходимо да залепвате или завинтвате куфарите един към друг, тъй като допрени до стените, те стоят стабилно.


6. Чекмеджета под леглото


 7 практични проекта за дома

Използвайте стари чекмеджета, за да съхранявате част от вещите си под леглото, така че да не заемат излишно пространство. Можете да пребоядисате повърхностите им, за да освежите дизайна.  В долната им част добавете по четири колелца, като ги монтирате с винтове, за да местите чекмеджетата по-лесно изпод леглото, а движението да бъде по-нетрудоемко.


7. Компактен кът за пране

 7 практични проекта за дома

Направете по-лесно събирането на дрехи за пране, като ги разпределите в торбички по цвят. Използвайте параван от няколко панела, за да окачите в горната му част метални кукички – на тях можете да поставите метална поставка за препаратите, торби за част от вещите и дрехи, които да изсъхват върху закачалки, за да не се мачкат. Добавете метална поставка с колелца за торбичките за прането, като добавите гладачна дъска в горната й част.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, практични проекти, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg