фирми продукти
представяме
работа
 
5 бързи проекта за дома

Вижте как можете да освежите дома си с няколко лесни за изпълнение проекта, които освен всичко са и евтин начин да добавите ефектни акценти в интериорите.


1. Бързи дръжки за шкафовете от парчета кожа


5 бързи проекта за дома

5 бързи проекта за дома

Ако сте решили да замените старите дръжки на чекмеджетата с нещо по-нетрадиционно, можете да използвате за целта подръчни материали. Демонтирайте старите детайли и по желание нанесете няколко слоя боя върху цялата мебел. Срежете необходимия брой ивици от изкуствена или естествена кожа, всяка с дължина15 сантиметра. За целта можете да използвате специално закупени материали или да използвате стари аксесоари, например кожена чанта или колан. Захванете двата края на ивиците и ги монтирайте към вратичките на шкафовете или към чекмеджетата с по един гвоздей за покривни ламарини. Този тип гвоздеи са много подходящи заради широката глава и доброто захващане към дървесината. Дължината им зависи от дебелината на вратите на шкафа. С така монтираните дръжки можете лесно да отваряте шкафовете само с едно движение.


2. Стол – табуретка с дървени резенчета

5 бързи проекта за дома

Ако харесвате вида на рустикалните мебели, създадени от цели парчета необработено дърво, можете да добавите малко от тяхното очарование и към своите мебели. Боядисайте обикновен дървен стол без облегалка с бяла боя и оставете да изсъхне. Нарежете няколко дънера и клончета на тънки филийки, и ги подредете върху седалката на мебела в желаната конфигурация.  Всички парчета трябва да са с еднаква дебелина. Залепете парчетата към стола с лепило за дървесина и изчакайте да изсъхне. Ако има твърде големи фуги между детайлите, можете да ги запълните с малко смес за фугиране или дървени стърготини, смесени с бяло лепило. Със същата техника можете да обработите също облегалките на столовете, както и повърхностите на други мебели.


3. Столчета от дървени остатъци

5 бързи проекта за дома

Ако обичате да изработвате сами своите мебели, може би са Ви останали парчета от дървените материали, които сте използвали. Тези парчета, дори да са разнородни, могат да се превърнат в интересни столчета за градината или гаража. За да ги изработите са Ви необходими две плоскости с еднаква дължина и ширина – с тях ще оформите основата на стола, от двете страни. Предварително срежете детайлите във формата на правоъгълници с еднаква дължина и обработете всеки детайл с шкурка, за да изгладите неравностите и да изравните треските.  Ако желаете можете да нанесете оцветител за дърво върху някои от тях.

5 бързи проекта за дома

Работейки постепенно, започнете да залепвате с лепило за дърво детайлите един към друг, като ги изравнявате по единия ръб – тези ръбове ще създадат седалката на мебела. От двете страни залепете двете основни плоскости, които играят ролята на крачета. Ако разполагате с метални скоби или стяга, можете да нанесете лепилото наведнъж и да захванете със скобите всички детайли, докато лепилото изсъхне.


4. Саксия за растения с щипки

5 бързи проекта за дома

Лесна за направа поставка за малки растения, която можете да използвате като  детайл за празничната маса или за ежедневните интериори. Използвайте за основа обикновена консерва без остри ръбове – измийте я добре и я оставете настрани. При желание можете да нанесете върху външната й част боя. Използвайте за детайли обикновени дървени щипки – предварително можете да нанесете върху тях оцветител или боя в желаните разцветки. Захванете щипките за ръба на консервената кутия, като ги защипете нагъсто. Можете да използвате лепило, но това не е наложително. Засадете в съда растението.

5 бързи проекта за дома

5 бързи проекта за дома


5. Облицовка за хладилника от самозалепващи се листчета

5 бързи проекта за дома

Само с помощта на цветни самозалепващи се листчета можете да оформите върху предната част на хладилника си всякакви картини – цветя, геометрични форми, препинателни знаци. Предварително създайте схема в няколко цвята – основа и детайл, като част от секторите можете да оформите с двуцветни листчета. Ако някой сектор се повреди, лесно можете да го замените с ново листче.

5 бързи проекта за дома


Източник: shelterness.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, креативни проекти, интериор, ефектни акценти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg