фирми продукти
представяме
работа
 
9 креативни тайни помещения за дома

Ако сте почитатели на криминалните романи, вероятно знаете, че всеки уважаващ себе си богаташ трябва да притежава с дома си скрита врата към таен сейф или възможност за бягство при опасност. Е, не е необходимо да сте богати, дори не е необходимо да криете купища с пари, за да инсталирате в дома си добре замаскирани врати към тайни стаи,  скрити от външните хора. Ето няколко интересни предложения.


1. Тайна врата – будка за билети

 9 креативни тайни помещения за дома

Имитираща старовремските будки за продажба на билети за кино и театър, тази врата скрива входа към малка стая, например помещение за домашно кино. Тя включва LED осветление към табелата, както и възможност за изписване на желаните думи. Освен практична роля, вратата изпълнява и декоративна функция, тъй като е оформена с релефни детайли.


2. Тайна врата - секция

 9 креативни тайни помещения за дома

Какво по-обичайно от холна секция във всекидневната или шкаф за книги в домашния офис? Поради тази причина този практичен шкаф е чудесен избор за скриване на тайна стая в задната си част, до която осигурява достъп чрез натиск. Стаята се използва като кабинет, а външната част на шкафа съхранява книги и други вещи, без това да пречи на тайната му мисия.


3. Тайна врата - стълби

 9 креативни тайни помещения за дома

Собствениците на този дом са скрили от погледите тази мистериозна стая си чрез подвижни стълби. Чрез дистанционно стълбите се обръщат и скриват входа на помещението, който се намира в спалнята, като имитират шкаф.


4. Таен сейф - шкаф


 9 креативни тайни помещения за дома

Сейфовете най-често са скрити зад картини и са вградени в стената, но този стои пред погледите на всички, тъй като се намира в задната част на шкафче с чекмеджета. По същия начин са създадени скрити ниши в разнообразни по дизайн предмети – старинни часовници, камини, картини, стълби.




5. Тайна изба - килимче


 9 креативни тайни помещения за дома

Скрита от погледите, тази изба се намира под кухнята и е със спираловидна форма. Компактна и удобна за съхранение на бутилките с вино или зимнина, достъпът до нишата в пода е осигурен чрез тайна врата на пода, маскирана като килимче. Винарната е добре изолирана и не заема място в килера или мазето.


6. Тайна врата - шкаф


 9 креативни тайни помещения за дома

Подобно на замъците от приказките, тази обикновена на вид стая съдържа таех вход към малка стая за игра. Вратата се намира в големия дървен шкаф, а помещението е вградено зад стената. Щипка магия и по детски забавно.


7. Тайна врата – стенна фреска


 9 креативни тайни помещения за дома

Семпла идея, лесна за изпълнение – вратата към помещението е част от стената, като представлява качествена мимикрия на дървената релефна ламперия в долната си част и цветната фреска в горния сектор. Единственото, което показва, че в тази част на стените има врата, е металната дръжка.


8. Тайна врата - стълбище

 9 креативни тайни помещения за дома

Отстрани на стълбището са създадени рафтчета за вещите, но те са само част от истинската същност на сектора. Всъщност той е подвижен панел, който разкрива не много голяма ниша под стъпалата.  Вратата изпълнява двойна функция – скрива тайното убежище и съхранява някои дребни предмети.


9. Таен гараж – фасада с прозорци

 9 креативни тайни помещения за дома

В по-големи мащаби от стандартните проекти, тази къща включва интересен детайл – гараж, скрит зад фасада под формата на ъглова система от прозорци. Помещението се намира на приземния етаж на сградата, а вратата се отваря чрез приплъзване на панелите, скривайки този толкова модерен архитектурен детайл към иначе старинната фасада на къщата с викторианска архитектура.


Източник: oddee.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, креативни идеи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg