фирми продукти
представяме
работа
 
9 малки бани с много стил - 2

Днес малко домове разполагат с достатъчно просторни бани, за да се съберат в тях всички необходими мебели и вещи. С няколко хитри трика, обаче, както и с много вкус, малката баня може да се превърне в стилен интериор с функционално разпределение на пространството в нея. Вижте няколко различни бани, обзаведени в различен стил, за всеки вкус и желание.

Част първа



5. Цветна трансформация

 9 малки бани с много стил - 2

Тази елегантна и красива баня е решена в меки цветове – бяло, кремаво и светлосиньо. Обзавеждането е семпло, но осигурява комфорт и достатъчно пространство за вещите – в шкафа с мивката, на ъглови стенни рафтове до ваната и на подвижна масичка с рафтчета. Семплите щори на прозореца са чудесен акцент в дизайна, а завесите за баня включват двата основни цвята в интериора. Настилката е тип мозайка в традиционното съчетание черно и бяло. Макар като пространство банята да е доста малка, разпределението е направено така, че да се намери място за всички необходими детайли.

 9 малки бани с много стил - 2

Шкафчето – тоалетка е с вградена мивка, с бяла основа и абаносово черен плот. Рамката на огледалото координира като нюанс на цялостния облик на банята – цветовете се преплитат из целия интериор създавайки усещане за цялост. Добавените детайли в зелено и кремаво разчупват палитрата и създават интерес, без да се натрапват и да контрастират с основните тонове.


6. Баня на тавана

 9 малки бани с много стил - 2

Ниските скосени тавани на помещението са предизвикателство за дизайна на банята, но пък дават възможност да се създаде нестандартен дизайн. Мивката и шкафчетата са поставени под тавана, за да се използва максимално пространството. Прозорецът е оставен без завеси – на тази височина уединението е осигурено, без да се намалява естествената светлина. Мивката на краче не заема много пространство, шкафът с чекмеджета и рафт осигурява достатъчно място за вещите. Настилката е цялостна – от стена до стена, а облицовката е от релефна ламперия.

 9 малки бани с много стил - 2

Ваната не е вградена в стената, а е подвижна, така че не създава усещане за претрупаност. До нея има висок шкаф за кърпите и козметиката, така че те са на ръка разстояние. Монтираният върху стената лост е удобен за поставяне на хавлии, книги и списания.

 9 малки бани с много стил - 2

В по-широката част на помещението е монтирана тоалетната чиния, а зад стената се намира малка ниша с душ. Нишата е отделена само чрез стената, без врата, за да достига дотам светлина. Над тоалетната чиния пък е монтиран медицински шкаф с остъклена врата.


7. Модерен дизайн

 9 малки бани с много стил - 2

Тази баня е решена в по-наситени цветове от стандартните, но те са съчетани така, че да не се получава неприятен ефект. Пространството в банята е оползотворено така, че да се включат всички важни неща – мивка, тоалетна и душ. Тоалетката е с вградена мивка, а под мивката могат да се съхраняват кърпите за баня. Съчетанието от дървесина, керамика и меки оттенъци на бежовото, бялото и розовото действа успокояващо. Мивката е отделена от тоалетната чиния чрез частична стена, а от другата страна на тоалетната е душът, отделен чрез остъклени врати.

 9 малки бани с много стил - 2

Осветлението е поставено до огледалото, за да се осигури светлина там, където е най-нужно. Голямото огледало е окачено директно, без рамка, като по този начин се постига по-стилен ефект. Долната част на стените е облицована с керамични плочки, разчупени с цветен фриз в какаово, а горната част е решена с боя в розово.


8. Винтидж интериор

 9 малки бани с много стил - 2

Високите тавани и изобилната естествена светлина от огромните прозорци разширяват визуално банята, която всъщност е доста тясна като структура. Банята, макар и по-малка като пространство, е обзаведена с винтидж детайли почти като истинска всекидневна стая. Кътчето с мивката е отделено от тоалетната и ваната с частична стена, за да не се стеснява пространството.

 9 малки бани с много стил - 2

Тоалетката е направена от стара дървена маса, в която е вградена мивка, а до нея е окачено огромно огледало с винтидж рамка. Върху стената е монтиран лост за хавлиите, а част от вещите могат да стоят върху плота на масата.

 9 малки бани с много стил - 2

Макар и тясна, банята разполага с всичко необходимо – мивка, тоалетна и вана. За съхранение на принадлежностите се използват кукички на стените, както и рафтчето, монтирано до ваната. Дървеният под е застлан с дебел килим, а на прозорците са поставени плътни пердета, осигуряващи уединение.


9. Неутрален интериор

 9 малки бани с много стил - 2

Основен цвят в интериора е синьото, а детайлите в бяло и абаносово контрастират на стените, решени в този оттенък. Мивката е на конзола и по този начин спестява пространство в банята. Вещите се съхраняват в шкафче до стената, в монтиран на стените метален рафт със закачалки и във вградена ниша с рафтчета до мивката.

 9 малки бани с много стил - 2

Срещу мивката е обособен кът за душа, създаден в ниша с остъклени вратички. Нишата разполага с вградена пейка за сядане, а хавлиите са закачени на ръка разстояние – на закачалката на стената.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, обзавеждане, стилни бани

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg