фирми продукти
представяме
работа
 
10 креативни дизайна за детската стая

Детските стаи обикновено са онази част от дома, в която можем спокойно да развихрим въображението си, без да се притесняваме, че ще изпаднем в крайности или ще създадем кич. Те са оазис на креативните хрумки, в който можем да претворим мечтите и светогледа си, пречупен през призмата на детската чистота и да създадем кътче за палави игри заедно с децата. Вижте няколко креативни идеи.


* Същинска стая, достойна за принцеса – основните цветове са нежно розово и пастелно зелено, които се съчетават чудесно, допълнени от бяло и бежово. Кръглото легло с розова тапицерия координира по дизайн с тези на табуретките в зелено. То е допълнено с ажурен балдахин, спускащ се от тавана. Тапетите в стаята допълват палитрата и я обогатяват с едри цветчета в бяло и тъмнозелено.

 10 креативни дизайна за детската стая


* Стая за малки момиченца, пълна с играчки и нежни оттенъци на розовото и лилавото и зеленото.  Бюрото наподобява замък, а същата идея е интегрирана и върху двуетажното легло с миниатюрен балдахин. Пейката за сядане до бюрото е на колелца, така че винаги може да се премести настрани. Използваните за балдахина и завесите тъкани с ажурни и леки, и се съчетават чудесно с мекия килим в бежово.

 10 креативни дизайна за детската стая


* Детска стая за малко по-големи деца, която включва няколко интересни решения за обзавеждането. До едната стена на стаята е оформен кът за четене и игра, с малко канапе и два шкафа за играчки, книги и други вещи. Шкафовете са създадени от полупрозрачни кубчета в жълто, бяло и пурпурно, поставени едно върху друго на четири нива. В горната част на всеки от тях е добавена ефектна лампа. Обзавеждането включва още интересно кръгло килимче и маслена картина на стената над канапето, която допълва съществуващата цветова схема.

 10 креативни дизайна за детската стая


* Стая, подходяща и за момичета, и за момчета, която претворява детското въображение чрез семпъл дизайн и ненатрапчиви цветове. Леглото наподобява сал с опънати платна, намиращ се насред водите на океана, а до стената е поставено малко виенско колело, което служи за съхранение на играчките и книгите. Дизайнът залага на райетата и на пастелните тонове – жълто, синьо, червено и ментово, комбинирани с дървесни оттенъци.

 10 креативни дизайна за детската стая


* Друга стая, която пресъздава покои на принцеса – един толкова харесван от момиченцата тематичен дизайн. Разбира се, основен цвят в палитрата е розовото в бонбонен оттенък, съчетан с щедро количество бяло. Малкото легло е с ажурен балдахин, а рафтчетата до бюрото и гардеробът са в ниши на стената, отделени от архитектурен детайл в розово. Дългите до земята завеси на два пласта – плътен и ажурен, допълват интериора като дизайн и цветове.

 10 креативни дизайна за детската стая


* Детска стая, решена в бяло, комбинирано с детайли в розово, но толкова деликатно, че розовото не доминира по никакъв начин в дизайна. Обзавеждането е семпло и включва легло с конструкция за балдахин, шкафче с рафтове и подова възглавничка с пухена тапицерия.

 10 креативни дизайна за детската стая


* Дизайнът с морска тематика е претворен чрез детайлите – щампите върху тапетите, фризът на стената и дизайна на леглото, включващ акцент с формата на корабен рул. Цветовете не са типичните за морската тема, но палитрата включва в малки количества синьо и бяло, съвсем леко загатнати, комбинирани с щедро количество бежово и кафяво. Обзавеждането е минималистично и семпло.

 10 креативни дизайна за детската стая


* Още един дизайн на тема пътешествия, този път с лек привкус от времето на Великите географски открития. Стаята е решена в светли цветове –  бежово и кремаво, допълнени от детайли в златисто и кафяво. Леглото включва акцент с формата на корабен рул, а зад него е поставена старинна карта на света. Тапетите са нестандартни – с тънки вертикални райета, но подчертават чудесно почти едноцветното обзавеждане на детската стая. Впечатление прави компактното разпределение на мебелите – бюрото, леглото и вграденият в ниша на стената шкаф с чекмеджета и рафтове.

 10 креативни дизайна за детската стая


* Дизайн с горска тематика, претворена чрез мебелите. Бебешката стая включва сходни по дизайн легло и катерушка в светло и тъмно зелено. Наред с ефектните мотиви върху мебелите са добавени детайли, наподобяващи автомобил, листа и птици, допълнени от дървеното люлеещо се конче в средата на стаята.

 10 креативни дизайна за детската стая


* Този интериор не е обзаведен по-специално, но за сметка на това впечатление правят рисунките върху стените, които са основен акцент в дизайна. Те претворяват синьо небе, дървета и зеленина, които допълват семплите мебели – детски столчета с масичка, бежови завеси, картини и голямо канапе с бежова тапицерия. Макар и ненатрапчива, атмосферата в стаята е ефектна и приятна.

 10 креативни дизайна за детската стая


Източник: digsdigs.com







28 юни 2011 12:42 | Приказно
От: БиссиПа
Чудесни идеи за детски стаи-разнообразни,идейни,очарователни!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, детска стая

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg