фирми продукти
представяме
работа
 
9 проекта за горна дъска на леглото

Създайте за леглото си дъска, която да отговаря на Вашия характер и нужди, без да харчите цяло състояние.


1. Флорални мотиви

9 проекта за горна дъска на леглото

Освежете обикновената дървена дъска с малко боя и цветни детайли. Обработете всички повърхности с шкурка, нанесете грунд и два слоя бяла боя. Оставете да изсъхне и създайте цветните мотиви, като използвате готов шаблон и няколко цвята боя. Малките детайли направете с тънка четка за рисуване. Оставете боята да изсъхне и нанесете безцветен лак.


2. Тройна дъска


9 проекта за горна дъска на леглото

Трите детайла са всъщност три вратички от шкаф, боядисани в няколко нюанса на синьото, оформени като ивици. В зависимост от размерите на леглото, можете да използвате четири, дори пет детайла. Ивиците са направени с боя и бояджийска лента. Вратите са монтирани с панти, за да се оформи цялостен панел или всяка от тях да  се захване към стената с метални скоби.


3. Семпъл балдахин


9 проекта за горна дъска на леглото

Добавете семпъл балдахин към леглото си, като монтирате на стената декоративен корниз, а горната дъска направите от тапицирана шперплатова повърхност, подплатена с дунапреново парче. Корниза направете от МДФ и го инсталирайте върху окачена за стената метална халка с винт, на която сте окачили дълго парче от избраната материя. Разпределете дължината на материята равномерно и проврете през две метални халки, завинтени на по-ниско ниво до горната дъска на леглото.


4. Лесен шаблон


9 проекта за горна дъска на леглото

Ако харесвате вида на металните дъски за легла, но не искате да купувате ново легло, изрисувайте си детайл на стената. Добре е основата и цвета на шаблона да са в контраст. Изрежете с макетно ножче шаблона от парче ацетат и го залепете към стената с малко тиксо. Нанесете акрилна боя с четка за боядисване и махнете шаблона. Оставете боята да изсъхне и доизпипайте детайлите с четка с тънък връх.


5. Акцент от стикери

9 проекта за горна дъска на леглото

Освежете стандартната дъска на леглото си със стикери. Предварително боядисайте дъската с цвят, сходен на този на стените в интериора. Залепете стикерите върху дъската и продължете извън нея – върху стените, за да създадете цялостен ефект.


6. Детайли с носни кърпи


9 проекта за горна дъска на леглото

Създайте уникална горна дъска от цветни носни кърпи. Залепете ги за художнически платна с дървени рамки или към квадрати от ПДЧ. Окачете рамките върху стената, за да получите цялостен дизайн.


7. Мека опора

9 проекта за горна дъска на леглото

За да не удряте главите си в стената, създайте този лесен акцент над леглото. Монтирайте дървен рафт или фриз на желаната височина и монтирайте пет кукички или закачалки. Ушийте правоъгълна възглавничка или използвайте седалка за пейка, като пришиете към нея няколко клупа от канап. Окачете я за кукичките и я провесете над леглото.


8. Бърз цвят

9 проекта за горна дъска на леглото

За да освежите с цвят металната рамка на леглото си, срежете парче плат и го увийте около нея. Пришийте в двата края на материята връзки и ги завържете една към друга, за да стегнете детайла към рамката, или ги захванете под матрака.


9. Аксесоар от врата

9 проекта за горна дъска на леглото

Старата дървена врата е чудесен детайл зад леглото. Демонтирайте дръжката й, боядисайте я с прясна боя и я обърнете по дължина. Опрете я за стената или я монтирайте с метални скоби.


Изтоник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, креативни проекти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg