фирми продукти
представяме
работа
 
От нищо – нещо: 9 практични мебели за дома

Ако обичате да майсторите и не обичате да изхвърляте старите мебели и аксесоари, тези няколко идеи са за Вас. Те ще Ви покажат как да направите от старите предмети мебели с нова функционалност. И всичко това без да харчите излишни средства за обзавеждане на дома си.


1. Холна масичка от кръгъл поднос

 От нищо – нещо: 9 практични мебели за дома

Използвайте основата на стар стол с регулируема височина – демонтирайте всички части и нанесете върху долната част няколко слоя боя. Като плот на холната масичка поставете предварително почистен и боядисан кухненски поднос с големи размери. Залепете двете части със силно лепило, в зависимост от материалите, от които са направени те.


2. Бюфет от рафтчета за книги

 От нищо – нещо: 9 практични мебели за дома

Почистете, обработете с шкурка и боядисайте няколко еднакви като размери дървени рафтчета за книги. Поставете едно от рафтчетата на пода, а другите монтирайте върху стената, така че да получите своеобразен бюфет за трапезарията. На него можете да поставяте акценти, сервизи и прибори. Горната част на всеки рафт също може да се използва за поставяне на вещи.


3. Пейка за трапезарията с тапицерия

 От нищо – нещо: 9 практични мебели за дома

Ако не разполагате с много място в трапезарията, за да оформите кът за хранене, сглобете малък банкет за сядане от подръчни материали. Като основа използвайте дървена пейка, тапицирана с дунапренова седалка.  Върху стената монтирайте стара тапицирана дъска за легло, която ще имитира облегалка на нивото на пейката. Поставете малка масичка за хранене и добавете към къта няколко стола.


4. Работно бюро от шкафове за документ
и

 От нищо – нещо: 9 практични мебели за дома

Използвайте като основа два еднакви шкафа за документи на колелца. Върху тях монтирайте с винтове, с метални скоби или със силно лепило дървен плот, който да ги свърже в едно. Така разполагате с практично бюро, което можете  лесно да местите из стаята и което предлага множество чекмеджета за вещите.


5. Възглавници до леглото

 От нищо – нещо: 9 практични мебели за дома

Вместо да хабите средства и усилия, за да създадете горна дъска за леглото в спалнята или гостната стая, използвайте две обикновени възглавници. Пришийте към задната част на всяка възглавница няколко пластмасови пръстенчета, а върху стената поставете винтове. Закачете пръстенчетата така, че възглавниците да стоят стабилно на стената над леглото.


6. Пейка до леглото от шкафче за книги


 От нищо – нещо: 9 практични мебели за дома

Старият рафт за книги може да се превърне във функционална мебел за спалнята, а именно – пейка до леглото, на която да се обливате и обувате, и да съхранявате вещи. За целта боядисайте рафта и оставете боята да изсъхне. Монтирайте към долната част на основата четири дървени крачета, а върху горната част поставете тапицирана дунапренена седалка.


7. Кучешко легло от стара нощна масичка


 От нищо – нещо: 9 практични мебели за дома

Подходящата по форма стара масичка може да се превърне във функционално легло за домашни любимци. Демонтирайте плота на масичката и вратичката в предната й част. Нанесете боя върху всички части на мебела и поставете вътре голяма възглавница за лягане на животното.


8. Нощна масичка от поднос

 От нищо – нещо: 9 практични мебели за дома

Използвайте три части, за да създадете тази ефектна странична масичка. В долната част като основа поставете кръгла рамка за картини, обърната наобратно. Върху нея захванете с лепило за дърво и  винтове дървен свещник. Нанесете боя върху цялата основа и оставете да изсъхне. Отгоре поставете предварително боядисан декоративен поднос и го залепете за свещника с подходящо силно  лепило.


9. Шкафче от столове


 От нищо – нещо: 9 практични мебели за дома

Използвайте няколко ниски правоъгълни столчета и табуретки, за да оформите индивидуален шкаф за всекидневната стая. Боядисайте всички части с желания цвят боя и ги подредете в желаната конфигурация. Захванете ги с метални скоби, винтове или силно лепило за дърво. Вещите можете да поставяте между детайлите или върху тях.


Източник: bhg.com







2 октомври 2011 21:21 | Идеи
От: Балабанова
Постояно следя такива идеи, възхитена съм , а колко от тях сме приложили . . . . а колко нови се родили благодарение на тях. Благодарим на екипа
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, практични мебели, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg