фирми продукти
представяме
работа
 
Решения за банята: Дизайн с плочки

Цветните плочки за баня дават почти неограничени възможности да разгърнете дизайна на интериорите, без това да Ви струва цяло състояние. Вижте няколко дизайнерски трика как да създадете акценти в банята с плочки.


Акцентна стена от плочки

 Решения за банята: Дизайн с плочки

Дори другите стени в банята да не са облицовани с плочки, а да са боядисани, една от стените облицовайте с цветни плочки в ярък цвят. Колкото по-дребни са те, толкова по-голям ефект имат върху дизайна на интериора. Можете да си позволите да използвате ярки тонове, особено ако ги съчетаете с неутрални оттенъци в другите части на помещението.


Шахматна стена


 Решения за банята: Дизайн с плочки

Шахматният дизайн е традиционен мотив за интериорите – с него трудно ще сбъркате при обзавеждането на дома си. В тази баня мотивът е пресъздаден върху една от стените, като за целта са използвани два сходни неутрални нюанса в цвят мляко с какао. Освен това плочките са релефни, което добавя към дизайна текстура. Акцентната стена е допълнена от кът за ваната, чиято основа е с неправилна форма и е облицована с мозайка от речни камъчета.


Цветна ивица

 Решения за банята: Дизайн с плочки

За да спестите пари, облицовайте стените в банята с плочки в неутрални тонове, които обикновено са по-евтини. За да създадете акцентен детайл, добавете между тях ивица от цветни плочки, най-добре с някакви шарки. Така ще закупите само няколко броя от по-скъпите плочки, а същевременно ще създадете интересен акцент върху стените в банята.

 Решения за банята: Дизайн с плочки

Ето друг пример за този трик – стените в кремав нюанс са освежени с хоризонтална ивица от керемидено червени плочки, която преминава по цялата периферия на помещението и се превръща в акцент.

 Решения за банята: Дизайн с плочки

Ако пък предпочитате вертикалните акценти, можете да създадете напречна ивица върху стената. Подходящ сектор за целта е този зад мивката в банята. Особено ефектна е ивицата с мозайка, на фона на едноцветна облицовка или боя.


Цветен акцент и огледала

 Решения за банята: Дизайн с плочки

Ако създадете само една стена с цветна облицовка, удвоете ефекта, като поставите на съседната стена голямо огледало. То ще отрази цветните плочки и ще подсили въздействието на тоновете. Добавете частична облицовка с цветни плочки и върху част от съседната стена, за да унифицирате дизайна.


Рамка за огледалото


 Решения за банята: Дизайн с плочки

Секторите около огледалата са чудесна възможност за експерименти с цветни плочки като акцент. На фона на неутралния интериор в банята, няколко детайла в наситени тонове ще се превърнат в ефектен мотив и ще добавят щипка яркост.


Рамка за тоалетната чиния

 Решения за банята: Дизайн с плочки

Друг подходящ сектор за поставяне на ефектни плочки е този около тоалетната чиния. Създайте ивица от нестандартната облицовка върху стената зад комода и продължете върху пода, сякаш разливате боя. Не е задължително да използвате плочки в наситено оттенъци – достатъчно е те да са интересни и текстурни.


Визуална илюзия

 Решения за банята: Дизайн с плочки

Ако банята Ви е твърде тясна, използвайте хоризонтални правоъгълни плочки, за да разширите визуално пространствата. Ако пък е твърде ниска – вертикалните детайли ще създадат илюзията за по-високи тавани.

 Решения за банята: Дизайн с плочки

С плочките, стига да са подбрани правилно, можете да създадете интересни акценти – например графично ‘килимче’ върху едноцветния под. Можете да използвате същите плочки, които сте използвали върху стените на помещението.


Цветен фон за нишите в банята


 Решения за банята: Дизайн с плочки

Ако банята Ви включва ниша в стената, в която поставяте част от вещите или аксесоарите, можете да използвате цветни плочки, за да облицовате нейния фон или пък и стените й. Този акцент стои много добре на неутрален фон – това не само ще го превърне в цветен детайл, но и ще Ви спести пари от облицовката на другите стени в банята.


Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, цветни плочки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg