фирми продукти
представяме
работа
 
Тропически мотиви за мебелите

Със затопляне на времето ни се иска да обновим интериорите си – да добавим свежи цветове, ярки детайли и ефектни аксесоари. А какво по-подходящо за сезона от тропически мотиви върху мебелите и стените у дома. Вижте няколко предложения в свежи нюанси.


Тропически шарки, ярки цветове

Тропически мотиви за мебелите

Най-лесният начин да създадете желаните мотиви – върху мебелите, пода или стените, е да използвате шаблон. Можете да го направите от картон или плексиглас, или да го закупите от специализираните магазини. Те осигуряват нееднократни възможности да създадете желаните шарки върху повърхностите и да оформите повтарящи се мотиви. Пречертайте избраните изображения върху картона и изрежете с макетен нож местата, които искате да оцветите. Поставете шаблона на желаните сектори и нанесете отгоре избраните цветове боя с четка, спрей или валяк. Отгоре можете да нанесете няколко слоя безцветен полиуретан, за да запечатате мотивите.


Лесно решение за столчетата

Тропически мотиви за мебелите

Освежете скучния метален, дървен или пластмасов стол с малко боя и гъвкав шаблон. Можете да го направите директно върху мебела, без да демонтирате частите му. За този проект е използван мотив на тропически хибискус и боя в наситен червено-оранжев оттенък. Използваният шаблон е от гъвкав материал, за да следва извивките на мебела. Въртху него е нанесена матова латексова боя с дунапренова четка, а отгоре са нанесени два слоя полиуретан под формата на спрей.


Свежест от джунглата

Тропически мотиви за мебелите

Свежите тропически листа са лесен за направа акцент за мебелите – можете да ги изработите например върху вратите на шкафа или гардероба. Оцветете листата в няколко оттенъка на зеленото, завъртете ги в различни посоки, под ъгъл, и ги припокрийте на места. За основа е най-подходящо искрящо бялото, което ще подчертае свежестта на цветовете. В зависимост от типа на повърхностите, можете да създадете шаблоните директно върху тях или като ги демонтирате предварително.

Тропически мотиви за мебелите

Ако си падате по нестандартните цветови миксове, можете да оформите листата в лимоново, дори в необичайни цветове, като синьо и розово. Можете да съчетаете листа в няколко размера и няколко дизайна. Нанесете върху проекта няколко пласта безцветен полиуретан.


Ананасова масичка за кафе

Тропически мотиви за мебелите

Масичката за кафе във всекидневната стая или кухненската маса ще грейнат в свежи цветове, ако използвате ананасов шаблон в голям размер. Можете да го изработите на части, за да оформите мотивите върху всички повърхности на мебелите. Обикновеният шаблон на ананас, създаден с бяла латексова боя върху наситен фон, например охра, се превръща в интересен акцент за интериорите. Предварително можете да нанесете върху всички повърхности наситен цвят – оранжев, жълт или пък зелен. За шаблона можете да използвате обикновена самозалепваща се хартия – изрежете мотивите от нея с макетен нож, отлепете защитния слой и я залепете върху повърхностите. Нанесете боята с валяк и оставете да изсъхне. Отлепете хартията и нанесете защитен лак.


Динени мотиви


Тропически мотиви за мебелите

Сочните резени диня са един от символите на сезона. Използвайте ги, за да създадете ефектни мотиви върху повърхностите, както е направено с този параван. Нанесете върху всички части светла боя, изчакайте да изсъхне поне няколко часа и залепете самозалепваща се хартия на няколко сектора – тя може да е изрязана на кръгчета или на полумесец. Отгоре нанесете боя с наситен нюанс – например динено червено. Изчакайте да изсъхне и отлепете.


Как да ги направите


Тропически мотиви за мебелите

Най-лесният начин за нанасяне на боята, особено върху големи повърхности, това е чрез дунапренов валяк. Те създават равномерен слой боя и са лесни за използване. Най-добре е да залепите използваните шаблони за повърхностите с не много силно спрей-лепило, за да нанасяте по-лесно цветовете.

Тропически мотиви за мебелите


Ако боядисвате по-малки детайли, използвайте спрей-боя, която се нанася лесно и създава желаната наситеност на цветовете. Захванете добре шаблоните, за да не се разместват и да не попадне боята под тях.

Тропически мотиви за мебелите

Използвайте кръгла четка за шаблонни проекти, за да нанесете боята с кръгови движения. Четките са подходящи за малки и средни по размер шаблони и детайли.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, дизайн, тропически мотиви

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg