фирми продукти
представяме
работа
 
8 идеи за ъглите у дома

Ако разполагате в дома си със свободен ъгъл, който се чудите как да оползотворите, ето няколко идеи. Те са особено полезни за малките помещения, в които всеки сантиметър е важен.


1. Добавете параван

8 идеи за ъглите у дома

В съчетание с не много големи мебели, акценти като този параван от ковано желязо придават на интериорите усещане за повече височина и балансират пропорциите. Ако подберете параван с ажурна структура, той няма да стесни визуално помещението, а ще привлече вниманието върху себе си.


2. Създайте кът за разговори за двама


8 идеи за ъглите у дома

Ъгълът е чудесна възможност да създадете интимно кътче за двама, с масичка и две кресла. Ако не можете да монтирате полилей, добавете подова лампа или няколко стенни лампи, за да осигурите подходящо осветление. Кътчето може да се превърне и в малка трапезария, ако не разполагате с пространство да обособите отделна ниша за хранене в кухнята или всекидневната.


3. Оформете вграден шкаф

8 идеи за ъглите у дома

В кухнята, трапезарията или всекидневната стая, ъгълът може да се превърне в чудесна възможност да оформите вграден шкаф за сервизите, за акценти и ефектни аксесоари. За да не се стеснява визуално интериорът, добре е да не поставяте врати или да остъклите шкафа. По този начин можете да оформите цветна фокусна точка – боядисайте стената на нишата в ярък цвят, който да контрастира на цвета на стените в стаята, за да превърнете фона в акцент.


4. Добавете ниша за вещите


8 идеи за ъглите у дома

Особено в малки помещения като например банята, често няма достатъчно място за всички вещи. В тези интериори можете да използвате потенциала на стените, особено в ъглите между тях. Създайте вградена ниша с рафтове, на които да стоят част от принадлежностите Ви. Ако поставите до нишата ваната, ще имате лесен достъп до тези вещи, докато се къпете.


5. Създайте малък домашен офис

8 идеи за ъглите у дома

Встрани от шума и движението, в ъгъла на стаята, създайте малък кът за домашен офис. Поставете подходяща по форма и размери маса  и практичен стол за сядане. Върху двете съседни стени, особено ако нямате достатъчно пространство, добавете няколко рафтчета за вещите. Ако искате да обособите кътчето, можете да добавите няколко паравана, които да Ви осигурят спокойствие по време на работа.


6. Добавете кухненски ъглов банкет

8 идеи за ъглите у дома

Дори в малката кухня можете да оформите не много голям ъглов банкет за закуска, на който да пиете сутрешното си кафе. Особено подходящо място за това е ъгъла, на който има големи прозорци, осигуряващи достатъчно естествена светлина. Вграденият банкет може да е ъглов или под формата на дъга, вграден или като отделна мебел. Добавете подходяща по размер маса и Вашият кът за хранене е готов. Ако пък не използвате кътчето по предназначение, поместете масата и вече разполагате с удобна пейка за четене.


7. Спалня по диагонал

8 идеи за ъглите у дома

Ако спалнята Ви е твърде малка, вероятно имате проблем с поставянето на леглото така, че да може да се минава и от двете му страни. За целта можете да завъртите мебела по диагонал на ъгъла на стаята. По този начин ще решите и друг проблем – недостатъчната дължина на стените, за да разположите мебела до тях.


8. Създайте кът за отмора и четене

8 идеи за ъглите у дома

Ако искате да създадете кътче за отмора, където да се усамотявате с книга в ръка или за да работите, отделете за целта малка ниша или стая. В ъгъла поставете удобно кресло с табуретка и шкаф. Шкафът може да играе ролята на работно бюро – с плот за компютъра, място за сядане и рафтове. Ако конструкцията на нишата го позволява, отделете я от останалите помещения с параван или завеси.


Източник: houzz.com







2 юли 2011 10:37 | вътрешен дизайн
От: Тодорка Маркова
Чудесна комбинация на удобство, ергономия и комфорт.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, полезни съвети, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg