фирми продукти
представяме
работа
 
Килимче за баня от речни камъчета

Сигурно сте виждали очарователните килимчета за баня, създадени от речни камъчета, които пресъздават в помещението атмосферата на СПА центровете. Ако тези аксесоари винаги са привличали Вашето внимание, но тяхната цена е била проблем за Вас, ето една лесна идея, с която да си направите килимче от речни камъчета сами.

Килимче за баня от речни камъчета

За проекта са Ви необходими само няколко неща – лепило, основа и речни камъчета, събрани от Вас или закупени от специализираните магазини. Ако събирате сами камъчетата, предварително ги измийте добре и ги оставете да изсъхнат. Изберете такива с различни оттенъци, за да създадете аксесоар с по-интересен дизайн. Изберете речни камъчета с няколко размера, за да можете да ги съчетаете по-лесно върху основата.

Килимче за баня от речни камъчета

Показаното на снимката килимче е основното вдъхновение за този проект. Ако съберете достатъчно речни камъчета, можете да създадете по сходен начин и други аксесоари – подложки за хранене, кухненски поставки, декоративни детайли за всекидневната стая и прочее. Вижте още няколко свежи проекта с камъчета.


Необходими материали:


* гумена основа – например гумена изтривалка
* речни камъчета
* подходящо лепило – консултирайте се с продавачите в специализираните магазини

Килимче за баня от речни камъчета

Най-голямата инвестиция, която ще направите, е да отделите достатъчно време, за да подредите и напаснете речните камъчета, подобно на пъзел. Ако се притеснявате, че няма да успеете да залепите детайлите така, че основата да не се вижда, изберете такава в сходен на камъните цвят. Освен изтривалка от гума, можете да използвате също метална мрежа или килимче от издръжлива тъкан.


Инструкции:


1. Срежете, ако е необходимо, основата до желаните размери. Почистете я добре и я оставете да изсъхне. Добре е за изработката на проекта да използвате предпазни ръкавици, заради силното лепило.

2. Започвайки от единия ъгъл на основата, почнете да залепвате с по малко от лепилото речните камъни. Подреждайте ги един до друг, подобно на пъзел, като избирате подходящи по размер детайли. Друг вариант е да започнете от средата и да се движите в посока към периферията на основата. Съчетавайте детайлите по оттенък и по форма, като по желание по периферията можете да се опитате да оформите прав ръб.

Килимче за баня от речни камъчета

3. Изчакайте поне денонощие лепилото да изсъхне, преди да използвате килимчето. Предварително проверете дали няма да имате проблеми с плъзгането – ако е така, използвайте го на друго място, където няма да го мокрите, например на входа.

Килимче за баня от речни камъчета


Източник: curbly.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, креативен проект, аксесоар

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg