фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративно огледало за банята

Ако сте почитатели на нестандартните акценти за дома, ето една интересна идея. Чрез нея можете да създадете голямо декоративно огледало за банята си или пък за антрето, което се състои от четири квадратни огледални парчета.

Декоративно огледало за банята

Проектът ще Ви позволи да създадете детайла дори от по-малки парчета огледало, например остатъци от стари аксесоари. Така ще спестите пари и едновременно с това ще можете да добавите в интериорите си ефектен огледален акцент. За декоративното изпълнение можете да използвате всякакви аксесоари – тук са използвани прозрачни мъниста, залепени по периферията на детайлите със силикон.


Необходими материали:


* правоъгълни огледални парчета – тук са използвани такива с размери 30 х 30 см
* силно лепило
* парче шперплат с размери спрямо тези на огледалните парчета – тук е използвано парче с размери 60 х 60 см
* дървени летви
* лепило за дървесина
* 2 метални окачалки за картини
* сребриста спрей-боя
* мъниста
* пистолет за топъл силикон
* молив


Инструкции:


1. Обработете с шкурка шперплата и залепете към гърбовата част на плоскостта две дървени летви. Можете да добавите няколко пирончета за повече стабилност на конструкцията. Към летвите по-късно ще монтирате металните аксесоари за окачване. Напръскайте основата от шперплатовата плоскост със спрей-боята, за да не контрастира тя с огледалните повърхности. Оставете да изсъхне. Можете да добавите още две опорни летви, върху другите две страни на шперплата.

Декоративно огледало за банята

2. Обърнете основата откъм гърбовата страна и нанесете силното лепило, което да захване огледалните повърхности.

Декоративно огледало за банята

3. Поставете в центъра на основата парче дървесина, за да осигурите опора, докато поставяте и залепяте огледалата. Поставете първият детайл върху нанесеното лепило и напаснете останалите парчета спрямо него, така че да няма разстояние между тях.

Декоративно огледало за банята

4. Поставете няколко тежки книги върху аксесоара, докато лепилото стегне хубаво. Оставете така за поне половин час.

Декоративно огледало за банята

5. Поставете стъклените мъниста върху аксесоара, като ги разположите на равни разстояния. Започнете да ги залепвате с подходящо лепило към огледалата и ги притиснете към повърхностите. Оставете лепилото да хване поне няколко часа.

Декоративно огледало за банята

6. Пробийте отвори за винтовете в двете дървени летви, в горната част на аксесоара. Монтирайте с винтове за дърво металните окачалки. Използвайте нивелир, за да монтирате аксесоарите за окачване на стените и окачете огледалото.

Декоративно огледало за банята


Източник: craftynest.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, баня, декорация, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg