фирми продукти
представяме
работа
 
5 евтини проекта за дома

Вижте няколко лесни идеи за акценти в интериора, създадени с малко средства и подръчни материали. Развихрете въображението си и използвайте своите собствени хрумки, за да създадете интересни детайли за стените в дома си.


1. ″Картина″ с тиксо

5 евтини проекта за дома

Лесна за изпълнение картина, направена върху парче картон, платно за рисуване или тъкан върху МДФ повърхност. Залепете няколко парчета тиксо върху повърхността, като ги поставите по желания от Вас начин. Нанесете с четка желаният цвят боя, може и в два оттенъка, и оставете да изсъхне. Отлепете тиксото и окачете картината.


2. Детайл с хартиени формички за кексчета


5 евтини проекта за дома

Обикновените хартиени формички за кексчета с различни размери могат да се превърнат в ефектен акцент за стените. Формата на акцента зависи от Вашето въображение, Вие решавате колко броя да използвате и как ще ги съчетаете. Основата за детайла може да бъде различна – плоскости от матирано стъкло, картон в контрастен цвят или пластмаса.

 5 евтини проекта за дома 5 евтини проекта за дома


Най-добре е да използвате няколко квадратни плоскости от релефна пластмаса, които са леки. Срежете ги до желаните размери и ги поставете върху равна повърхност. Започнете да подреждате формичките, като ги залепвате с подходящо лепило или топъл силикон. Поставяйте по много малко от лепилото, за да не се напоят прекалено много хартиените формички. Вътре в по-големите детайли залепете няколко по-малки. За да залепите формичките една към друга, изчакайте основното лепило да изсъхне и нанесете от вътрешната страна на големите детайли малко лепило под формата на стик, което няма да се вижда. Използвайте силно лепило, за да монтирате към всяка основа метален аксесоар за окачване и поставете върху стените.


3. Двуцветни силуети

5 евтини проекта за дома

Бързи и много лесни за направа акценти за стената, при които можете да разгърнете въображението си. Изборът на цветове също зависи от Вас. Можете да създадете няколко сходни като дизайн детайли и да ги окачите в рамка върху стените. Като вдъхновение можете да използвате всякакви малки предмети от дома и офиса – щипки за пране, ключове, гайки, капачки от бира и прочее.

5 евтини проекта за дома

За основа на детайлите използвайте бяла хартия или картон. Поставете върху нея предметите в желания дизайн и напръскайте отгоре с желания цвят спрей-боя. Оставете боята да изсъхне добре и поместете настрани използваните предмети. Поставете в рамка и окачете на стените.


4. Кубчета за масата


5 евтини проекта за дома

Добавете към интериорите стръкчета свежи растения, като част от ефектни акценти. Ръчно изработената основа държи съд за стръкчетата, като нейните дизайн, цвят и щампи зависят от Вашето желание.

5 евтини проекта за дома

За проекта се нуждаете от стиропорен или дунапренов куб, стъклена топка за окачване, декоративно тиксо и ножици.

5 евтини проекта за дома

С лъжица създайте в куба отвор с достатъчни размери, за да се вмести стабилно дъното на топката. Облепете страните на основата с декоративно тиксо или нанесете акрилна боя в желаните цветове. Махнете капачката на топката и я поставете в отвора на куба. Напълнете я с вода наполовина и натопете стръкче зеленина. Акцентът е подходящ за масата или шкафа, като можете да съчетаете няколко сходни по дизайн детайла.


5. Окръжности за стената

5 евтини проекта за дома

Ако разполагате със стари обръчи за бродерия с няколко размера, можете да ги превърнете в ефектен акцент за стените. Нанесете върху тях спрей-боя и изчакайте да изсъхне. Позиционирайте ги върху стените и ги залепете на няколко места с малко двустранно залепващо тиксо. Поставете по-малките кръгове в по-големите, като можете да добавите и обръч с опъната по него и щампована с желаните детайли тъкан.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, евтини проекти, декорация, свежи акценти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg