фирми продукти
представяме
работа
 
10 ярки спални

Макар дизайнерите да предпочитат по-меките и неутрални цветове за спалнята, не е необходимо да се ограничавате само с  тях. Ако предпочитате по-наситените тонове, можете да ги използвате пестеливо и в съчетание с меки оттенъци, които да балансират техния ярък характер. Вижте няколко идеи.


1. Синьо и оранжево

10 ярки спални

Ярките, но не твърде натрапчиви нюанси са много подходящи за спалнята, особено ако сте почитатели на нестандартните палитри. Мекият контраст между оранжево и синьо в този дизайн създава интерес, без да напряга сетивата. Цветовете са избрани в техни не много ярки оттенъци и са съчетани с бяло, което играе ролята на свързващ елемент. Синьото осигурява студената нотка в палитрата, а оранжевото – топлина и уют.


2. Пурпурен оазис


10 ярки спални

Смесването на материалите също създава ефектен контраст в интериорите. В тази стая са използвани само три цвята – бял, бежов и пурпурен, но са комбинирани няколко материи и мотиви. Пурпурното пък е подбрано така, че осигурява разнообразие чрез своите нюанси – от сливово до индигово. Мекият контраст между тези оттенъци и бялото се подчертава от неутралните детайли в бежово.


3. Оранжева феерия

10 ярки спални

За да не рискувате с палитрите, можете да изберете няколко нюанса на един и същ цвят, и да ги допълните със сходни тонове. Тук например основен цвят е оранжевото, допълнено от сходното като характер бежово и няколко щипки какаово. Всичко това гарнирано с бяло, което омекотява палитрата. В интериора не са използвани ярки тонове на оранжевото – само мека охра, прасковено и канелено.


4. Розови сънища

10 ярки спални

Основен акцент в интериора е част от стената зад леглото, решена в бонбонен оттенък на розовото. Тъй като цветът е използван пестеливо, дизайнът не е твърде сладникав или незрял. Акцентната стена е фокусна точка на интериора и е допълнена от сходни като цвят елементи – завеси и декоративни детайли. Хармоничният баланс в дизайна се дължи на неутралните бели, кремави и бежови нюанси, използвани щедро в палитрата.


5. Европейски дизайн


10 ярки спални

Европейските традиции в интериорното оформление включват не много ярки цветове, които обаче са съчетани така, че да създават ефектни акценти, без да се натрапват. В тази просторна спалня например основен цвят е бялото, комбинирано с детайли в светлокафяво и акценти в светлосиньо. Студените оттенъци създават успокояващ ефект в интериора и същевременно го разширяват визуално.


6. Спалня в синьо

10 ярки спални

Ако все пак искате да заложите на традиционните сини нюанси, това не означава, че интериорът трябва да бъде скучен. Изберете и съчетайте наситени сини оттенъци, комбинирайте ги с бяло и няколко капки шоколадово, и ги разпръснете щедро в интериорите. За да създадете по-голям ефект, съчетайте различни по вид щампи и мотиви, като ги изберете в няколко различни размера. Чудесен акцент са щампованите тапети в наситено синьо, отделени от боядисания в син нюанс таван чрез искрящо бели фризове.


7. Тъмно червено и бяло


10 ярки спални

Цветът на страстта, червеното, също е много подходящо за спалнята, но трябва да подберете нюанс, който не напряга сетивата и не провокира агресивност. Винените оттенъци са чудесен избор, особено ако ги съчетаете с неутрални бяло и бежово. Добавете акценти  кафяво и графитено, които допълват наситената природа на червеното.


8. Карета и ванилия

10 ярки спални

Ярките щампи са чудесен начин да създадете акцент, без да използвате твърде агресивни нюанси. В този интериор са съчетани меки оттенъци на ванилово, бежово и пурпурно – те се комбинират страхотно помежду си, без да създават неприятен контраст. Отчетливото каре върху леглото и ненатрапчивите щампи върху кувертюрата създават визуален баланс. Пастелно зеленото килимче обединява детайлите, без да отнема вниманието от тях.


9. Шарки и цветове

10 ярки спални

Неутралната основа от искрящо бяло подчертава не много ярките детайли в червено, зелено, синьо и жълто. Макар да са съчетани ярки и несъвместими помежду им тонове, те са използвани толкова пестеливо, че сякаш се сливат в един цялостен дизайн. Ненатрапчивите флорални мотиви допълват палитрата с меките си цветове, а райетата подчертават тяхната традиционна красота върху пердетата и възглавниците.


10. Контрастни цветове

10 ярки спални

Макар в интериора да не са използвани ярки тонове, той не е нито монотонен, нито скучен. Искрящо белите стени, таван и мебели са чудесен фон за зелените нюанси върху акцентите – възглавнички и кувертюра. Дървената настилка обединява детайлите със своята неутрална красота и естествени тонове. Вместо зелено, в палитрата може да се използва и друг акцентен цвят – той обаче трябва да се оползотвори внимателно и само чрез няколко детайла, в малко количество и в не много ярки оттенъци.


Източник: bhg.com







26 май 2011 11:11 | спални
От: jemille
Красота!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg