фирми продукти
представяме
работа
 
15 неочаквани употреби на старите вестници

Вестниците са нещо, което използваме днес и изхвърляме на другия ден, без дори да помислим за ползата, която могат да ни донесат те. Силните абсорбиращи свойства на тяхната хартия може да е от особена полза при ежедневните проблеми, с които се сблъскваме, особено тези, свързани с влагата. Вижте няколко употреби на старите вестници, които ще Ви накарат да се замислите, преди да ги хвърлите в кошчето, току-що прочетени.

15 неочаквани употреби на старите вестници


1. Използвайте вестниците за премахване на неприятните миризми от контейнерите и кутиите за храна. За целта намачкайте няколко листа от вестника и ги натъпчете в съда, затворете го с капак и го оставете за цялата нощ.15 неочаквани употреби на старите вестници

2. Вместо опаковъчна хартия, използвайте стари вестници, с които да опаковате деликатните предмети, които могат да се счупят при преместване. При опаковане в кашони, запълнете празнините между вещите си с намачкани страници, които да уплътняват и предпазват предметите.

3. Старите вестници ще Ви помогнат и в кухнята – увийте недостатъчно узрелите домати в няколко страници, всеки поотделно, и ги оставете на стайна температура. Това ще им помогне да омекнат и узреят по-бързо.

4. Използвайте стар вестник, за да направите фуния, за да сипете в съда пясък, сухи смеси, пирони и прочее.

5. Предпазете старинните огледала и предмети от стъкло. Тъй като някои от тях имат специален слой, който може да се повреди от препаратите, почиствайте ги с топка от вестникарска хартия, потопена в разтвор от равни части бял оцет и вода.

6. С вестници, намачкани на топка, можете да подсушите мокрите обувки по-бързо. Поставете в тях вестниците и ги оставете да преседят за през нощта. По същия начин можете да премахнете от тях и неприятните миризми.

15 неочаквани употреби на старите вестници7. Използвайте цветните вестници като опаковка за подаръци. Добавете интересни апликации и ярка панделка.

8. През зимата или при дъжд поставете купчина вестници в антрето си – върху тях можете да поставяте мокрите връхни дрехи и обувки, вместо да разнасяте сняг и локви из цялата къща.

9. Използвайте старите вестници в градината си – през есента окосете парче от ливадата, я покрийте с няколко страници от вестник, добавете няколко сантиметра смлени листа и полейте с маркуча. Напролет това своеобразно одеяло ще е унищожило корените на тревата и бурените, и ще можете да обработите избрания сектор за засаждане.

10. Използвайте страници от вестник, за да застелете дъното на отделението за плодове и зеленчуци на хладилника – така то ще остане сухо, тъй като хартията ще попие неприятните миризми.

11. Запълнете пукнатините в гипсокартона с намачкани вестници, а отгоре ги замажете с гипсова смес.

15 неочаквани употреби на старите вестници12. Направете от вестници легло за Вашия домашен любимец – хартията е по-подходяща от стърготините или сламата, тъй като не развъжда бактерии и е безопасна при гризане.

13. Ако закъсате пред гаража с колата – заради кал, сняг или пясък, поставете няколко слоя вестници пред гумите, за да им дадете стабилна основа за потегляне.

14. Не можем да пропуснем най-познатата употреба на вестниците – за почистването на прозорци. Всъщност основна роля в тази техника играе мастилото върху страниците, което почиства измитото стъкло до блясък. По същия начин можете да почиствате и огледалата в дома си.

15. Старите вестници, натъпкани с дървесни стърготини и свити на топка, са чудесни разпалки за печката или камината. Дръжте съд с такива в дома си, за да не се налага да палите огъня няколко пъти, преди той да се разгори. Друг начин, по-ефективен от намачканите страници, е да нагънете вестниците по диагонал и да вържете ивицата хартия на възел.


Източник: realsimple.com







6 ноември 2011 12:41 | за старите вестници
От: Галя Бончева
...не бях се замисляла за всичките тези ползи от тях въпреки ,че си ги спомням понякога...
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, полезни съвети, практични приложениия

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg