фирми продукти
представяме
работа
 
15 нестандартни средства за почистване

15 нестандартни средства за почистване

Немалка част от нещата, които изхвърляме ежедневно с кошчето за смет, всъщност могат да ни помогнат да поддържаме дома си чист и спретнат. А като добавим и няколко аксесоара, които има почти във всеки дом, се получава кратък наръчник с евтини средства за почистване.

15 нестандартни средства за почистване 1. Козметични кърпички – кърпичките, които използваме за почистване на грима, на лицето или на тялото могат да се използват за почистване на прах, за избърсване на повърхностите у дома и за попиване на разлети течности. Практични средства за дома са не само мокрите, но и сухите кърпи, както за еднократна, така и за многократна употреба, които можете да изпирате при нужда.

2. Тебешир – съхранявайте парчета тебешир при сребърните съдове, прибори или бижута, за да намалите рисковете от потъмняване на среброто. Това се дължи на абсорбационните способности на тебешира, който поема влагата от въздуха, преди тя да повреди сребърните аксесоари.

3. Памучни тампони – малките тампончета, използвани за почистване на уши и грим, са чудесен аксесоар за дезинфекция и почистване на клавиатурите, на мебелите и на всички онези тесни пространства, трудни за избърсване с обикновена кърпа. За почистването можете да използвате сухи тампончета или да ги напоите с вода или малко спирт.

4. Водка – водката е полезна не само при направата на коктейли, но и при почистване на дома. Можете да я използвате като препарат за дезинфекция на повърхностите, а освен това тя действа добре на прането. За да обезмирисите дрехите и да убиете бактериите, добавете към Вашето пране малко водка.

15 нестандартни средства за почистване5. Растителни масла – напръскайте леко с растителна мазнина поставките за декоративни свещи отвътре и отвън, за да ги почистите по-лесно от парчетата восък, които могат да покапят върху тях.

 6. Ориз или начупени яйчени черупки – оризовите зърна и натрошените черупки от яйца ще Ви помогнат да почистите вътрешните части на вазите и бутилките. Смесете ги с малко препарат за миене на съдове и вода, разтръскайте и изплакнете.

7. Фина пила за нокти – използвайте фина пила за нокти, която се използва за полиране, за да обработите малките петна върху кадифените материи у дома.

8. Восък за автомобили – восъкът, използван за поддръжката на автомобилите, може да нанася на тънък пласт върху кухненските плотове, за да се почистват те по-лесно и да задържат по-малко мръсотия.

9. Хартиени салфетки – плътните хартиени салфетки, например кухненската хартия, могат да са Ви от полза при подсушаване на стъклените бутилки. Навийте на руло салфетките и ги вмъкнете в мократа бутилка, така че навън да стърчи само една четвърт от рулото – хартиената материя ще попие влагата и ще подпомогне въздушната циркулация.

10. Сешоар – използвайте сешоара, за да размекнете лепилото на стикерите, апликациите и етикетите върху аксесоарите за дома. Горещината ще направи спойката по-неустойчива, за да отлепите етиката с едно движение.

15 нестандартни средства за почистване11. Дунапрен – използвайте парченца дунапрен, за да почиствате мръсотията от деликатни тъкани, например коприна. Напоете парченцето от дунапрен с малко вода или препарат, и минете върху петното.

12. Четки за зъби – старите четки за зъби са чудесен многофункционален инструмент за почистване на всякакви повърхности. Сухи или напоени с подходящ препарат, те могат да се използват за изтъркване на замърсени фуги, малки детайли, пукнатини в мебелите и прочее.

13. Пинсети – обикновените козметички пинсети могат да Ви помогнат при почистване на тесни пукнатини, при запълването им, при поправка на бижута и аксесоари, както и при отстраняването на малки стикери от покупките.

14. Лак за нокти – нанесете тънък слой безцветен лак за нокти върху дъното на металните аксесоари, за да намалите рисковете от появата на ръжда. Този трик може да Ви е полезен например за аксесоарите в банята, например метална сапуниерка.

15. Найлонови мрежи от хранителни продукти – когато купувате плодове или зеленчуци в пластмасови мрежички по грамаж, не изхвърляйте опаковката. Навити на топка, тези мрежички са чудесен аксесоар за изтъркване на съдовете, при които не можете да използвате метално телче.



Източник: care2.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, полезни съвети, средства за почистване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg