фирми продукти
представяме
работа
 
6 цветни интериорни трика

Дизайнерката Аманда Нисбет превръща тази семейна вила на брега на океана в цветна феерия от наситени нюанси. Вижте нейните съвети как да използвате цветовете в интериорите.

 6 цветни интериорни трика

Попитайте дизайнерите какво плаши най-много собствениците на домовете, върху които работят, и ще получите един основен отговор – цветовете. Хората се плашат от ярките и наситени тонове, тъй като с тях понякога стават грешки, затова те предпочитат да заложат на скучните, но сигурни неутрални цветове. Според дизайнерката, обаче, употребата на наситени тонове създава специфична уютна атмосфера, която трудно може да бъде създадена чрез неутрални палитри.


1. Смело начало: Антрето


 6 цветни интериорни трика

Антрето на дома дава първите впечатления за дома, затова неговият дизайн е от съществена важност. Вместо да пребоядиса цялото помещение, дизайнерката добавя цвят чрез ефектните абажури на стената и малката шестоъгълна масичка в синьо и бяло. Силният характер на цветовете може да направи големите помещения не толкова натрапчиви. Достатъчно е да добавите няколко детайла в наситени нюанси, за да освежите неутралната палитра.


2. Експерименти с монохроматична палитра: Всекидневната стая


 6 цветни интериорни трика

Дизайнерката боядисва стените на всекидневната в наситен зелен оттенък и допълва тавана и фризовете със същия цвят, но в малко по-светъл тон. Ъгловото, П-образно канапе също е решено в зелено, така че създава оптическа илюзия, че е част от стените. Детайлите в бяло и черно добавят приятен акцент, който подчертава допълнително свежестта на основния цвят. Така помещението се превръща в уютен кът за вечерите с книга в ръка или хубав филм.


3. Съчетание на текстури: Кътът за кафе и чай


 6 цветни интериорни трика

Наситените червени и сини тонове са омекотени чрез меките кремави нюанси върсу стените и какаовите оттенъци върху пода и аксесоарите. Аманда Нисбет балансира наситените характери на цветовете чрез наслагването на меки материали и плетени акценти, какъвто е нестандартният абажур на лампата. Стените са разделени на две части – върху долната е монтирана кремава ламперия, а върху горната е нанесена синя боя чрез декоративна техника.


4. Традиция и модерни акценти: Семейната стая

 6 цветни интериорни трика

За да не създава традиционна всекидневна в бяло и синьо, дизайнерката добавя в палитрата пръски в нюанси на червеното, черното и цвят на горчица. Бежовото пък омекотява наситеното съчетание между сините тонове – светлосиньо, наситено синьо и турско синьо. Цветовете са внимателно  подбрани и съчетани, за да бъдат едновременно ефектни, но и да не се натрапват в интериорите, създавайки неприятно усещане. В помещението са съчетани различни по вид детайли – рустикална дървена масичка за кафе, модерни фотьойли, семпли завеси и традиционно канапе.


5. Палитра със сходни оттенъци: Спалнята


 6 цветни интериорни трика

Лавандуловите оттенъци са особено добър избор за спалнята и детската стая, тъй като те действат успокояващо. Затова дизайнерката избира именно лавандулови нюанси за основната спалня в къщата. Тя използва наслагване на тоновете в различни оттенъци и ги съчетава с неутрални бежово и бяло. Градацията се осъществява чрез редуването на нюансите – от светъл до тъмен, почти пурпурен.


6. Акценти в ярки цветове: Закритата веранда

 6 цветни интериорни трика

Шоколадово кафявото, често използвано в официални помещения, стои чудесно в интериора на закритата веранда. Огромните прозорци осигуряват не само почти панорамна гледка към градината, но и достатъчно светлина за палитрата. Ето защо Аманда Нисмет може да си позволи да използва няколко наситени тона, като ги съчетава с меки нюанси на бежовото, кремавото и бялото. Като акцент пък тя добавя няколко детайла в наситен цвят – розово и червено, които подчертават непретециозната красота на интериора.


Източник: coastalliving.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, дизайн, интериор, полезни съвети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg