фирми продукти
представяме
работа
 
3 страхотни крайбрежни къщи

Разгледайте тези красиви крайбрежни къщи, разположени по източния бряг на Северна Америка. Техните интериори се различават по много неща, но имат и една обща характеристика – слънчевото настроение в дизайна, с дъх на пясък и морска пяна.


1. Летен палат на брега на океана

 3 страхотни крайбрежни къщи

Тази къща се намира на брега на Атлантика в щата Мейн и е построена в началото на миналия век. Нейният разчупен дизайн позволява да се използва много дизайнерско въображение пи обзавеждането.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Верандата разкрива чудесна гледка към дърветата в задната час на къщата и макар да няма изглед към океана, тя е чудесно място за отмора и следобедно кафе. Обзавеждането се състои от няколко столчета и пейка в бяло, както няколко плетени кресла. Малкото килимче в зелено добавя свеж акцент към екстериора.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Кухнята е обзаведена семпло, но практично. В нея са добавени няколко винтидж детайла, например традиционната облицовка на кухненския остров, старинните кранчета и осветителни тела. Семплата щора върху двойния прозорец не спира напълно светлината, но осигурява уединение в интериора.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Кътчето за закуска зарежда с настроение – то разкрива гледка към природата навън и е с достъп до тераса чрез френски врати. Масичката и столчетата са окомплектовани в бяло и зелено, а малкото кръгло килимче в синьо обединява мебелите визуално и добавя акцент. Зеленият цвят на завесите кореспондира с цвета на тапицерията, а бежовото и бялото допълват палитрата и я хармонизират.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Всекидневната е решена в ярка палитра за настроение през целия ден. Неутралните бежови оттенъци са освежени с тонове на зелено и розово, а белите детайли контрастират на аксесоарите в абаносово. Свежата комбинация е така балансирана, че да не се натрапва визуално. Бялата релефна ламперия хармонизира с наситения зелен цвят в горната част на стените, а ярките акценти освежава неутралните детайли в бежово – килим, канапе и завеси.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Спалнята е обзаведена в провинциален стил, като основните цветове в нея са бежово, зелено и бяло. Меките зелени оттенъци не се натрапват, но на неутралния фон те се превръщат в акцент. Мебелите са семпли, а шарките са подредени на няколко слоя, за да се получи по-голям ефект. Подът е оставен гол, а в горната част на високите прозорци са поставени деликатни зелени щори.


2. Обновена старинна къща

 3 страхотни крайбрежни къщи

Сякаш от снимка, правена в началото на миналия век, тази къща на брега на океана е реновирана, без да се накърнява нейният винтидж чар. Сградата е на остров близо до източния бряг на Северна Америка и съчетава класическа архитектура с технологични постижения. В съседната барака са монтирани еко системи за енергия, захранвани от слънцето и вятъра.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Закритата веранда е свързана с френска врата  и стъпала с просторната ливада до къщата, от която се разкрива красива гледка към океана. Тя е обзаведена в неутрални тонове – бежово, кафяво и сиво, а акцентите са в меки розови оттенъци.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Верандата разполага с множество прозорци по протежение на стената, които осигуряват изобилна естествена светлина и приток на свеж въздух в помещението. Те разполагат с предпазни мрежи, които могат да се закачат към тавана, за да не заемат от пространството. Помещението разполага с удобно обзавеждане – табуретки, канапе и кресла, и води към вътрешно помещение в къщата.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Всекидневната е просторна и слънчева, благодарение на множеството прозорци и високите тавани. Дизайнът й е оформен като огромна лодка, а основен дървен материал е луксозният махагон.

 3 страхотни крайбрежни къщи

В едно от помещенията, близо до прозорците с изглед към океана, е поставено канапе, което служи както за четене, така и за следобедна дрямка. Малката табуретка до него пък може да се използва като странична масичка за вещите.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Макар и не много просторна, трапезарията изглежда обширна заради светлите цветове в интериора – бяло и светлосиньо. Винтидж масата за хранене е допълнена от няколко столчета, а кътът е обединен от голямо кръгло килимче.


3. Дом сред пясъчните дюни

 3 страхотни крайбрежни къщи

На самия океански бряг, тази триетажна къща разполага с панорамна гледка към природата наоколо. Тя е построена във втората половина на 19 век, с изящен дизайн и архитектура във викторианските традиции. Заради ураганите и ерозията от пясъка, сградата е местена няколко пъти, като на този етап е на атлантическия остров Файър.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Кухнята е обзаведена традиционно – кухненските шкафове са монтирани по протежение на две от стените, а в средата е монтиран кухненски остров, който служи и като повърхност за готвене, и като бар за хранене. Наситеният кафяв нюанс на пода контрастира на белите детайли в обзавеждането, а като акцент е използвано синьо. Семпли щори върху прозорците осигуряват лесен контрол на светлината.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Уютът на дървените повърхности е основна характеристика на много сгради в региона на Нова Англия, като тази не прави изключение. В тази закрита веранда боядисаните стени играят ролята на рамка за чудесните гледки към океана. Ратановите мебели в синьо и бяло са допълнени от кръгла дървена масичка и карирано килимче.

 3 страхотни крайбрежни къщи

Откритата веранда предлага семпъл екстериор за отмора с книга в ръка. Малката масичка и двата семпли стола дават възможност на собствениците да се насладят на панорамна гледка към океана и зеленината.


Източник: coastalliving.com







19 януари 2012 21:35 | krasota
От: ana.marinova
uau.....
1 октомври 2011 18:19 | dom sred piasa4nite diuni
От: blond
tova e moiata me4ta moje da niamam pari no imam vkus
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
интериор, дизайн, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg